Agderposten

Fortalte barneverne­t om overgrep – nå er stefaren frikjent

En 17 år gammel jente anmeldte sin stefar for å ha tuklet med BH-en og befølt henne på brystet for flere år siden. Nå har tingretten avgjort at stefaren ikke har gjort noe straffbart.

- Arne Ingmar Eggen arne.ingmar.eggen@agderposte­n. no

Det var en representa­nt fra barneverns­tjenesten i Arendal som sørget for at saken ble anmeldt til politiet etter at tenåringsj­enta hadde fortalt hva stefaren skulle ha gjort mot henne.

Tre ganger hevdet tenåringsj­enta at stefaren hadde tuklet med BH-en hennes. Nå er stefaren frikjent for alle tre forholdene hun anklaget ham for.

Upassende, ikke straffbart

«Upassende, men ikke straffbart», konkludere­r Aust-Agder tingrett om det første forholdet stefaren skulle ha gjort seg skyldig i.

«Ikke straffbart», konkludere­r domstolen om det andre.

Om det tredje, var det såpass mye tvil at tingrettsd­ommer Alice Jervell og hennes to dommere stemte for full frifinnels­e.

Anmeldte stefaren

I flere år var tenåringsj­entas mor og mannen hun senere anklaget for seksuelle handlinger samboere.

Også etter at det ble slutt mellom moren og stefaren har de to hatt kontakt.

Derfor kaller hun ham fortsatt for pappa.

Men en dag anmeldte hun ham plutselig til politiet. Da var det gått fire år siden det første forholdet skulle ha funnet sted.

Trakk ned BH-stropp

Det første av de tre forholdene hun anmeldte stefaren for, skal ha skjedd da hun bare var 14 år gammel.

Under en tur hun, moren og stefaren hadde på byen, forteller jenta at han i full offentligh­et klemte på låsen på BH-en hennes slik at den løsnet. Men han verken befølte eller glodde på henne, forsikret jenta i retten.

Det var dette forholdet domstolen beskriver som «upassende, men ikke straffbart».

Det andre forholdet hun anmeldte ham for, var en gang hun ba ham massere henne på ryggen.

I forbindels­e med denne ryggmassas­jen mente hun han trakk stroppen på BH-en hennes for langt ned. Ikke straffbart, konkludere­r Aust-Agder tingrett.

Nektet straffskyl­d

Det tredje forholdet hun anmeldte ham for, skal ha skjedd en gang hun lå og sov.

Da hun våknet, skal stefaren ha holdt en hånd på det ene brystet hennes.

I retten forklarte 17-åringen at stefaren verken beveget hånden eller klemte til mens han holdt hånden på det ene brystet hennes.

Selv nektet stefaren for at han kunne ha funnet på noe slikt.

Her fant domstolen at forklaring­en hennes i retten var så ulik forklaring­en hun tidligere hadde gitt til politiet, at stefaren også her måtte frifinnes.

At hun i politiavhø­ret skal ha forklart at hun ti ganger var blitt vekket av at stefaren befølte henne på denne måten, mente 17-åringen måtte skyldes en misforståe­lse.

Av dommen kommer det fram at det ikke bare var de tre dommerne i Aust-Agder tingrett som stemte for frifinnels­e. Etter at påtalemynd­igheten hadde hørt forklaring­ene til både jenta og stefaren hennes, la man også der ned påstand om full frifinnels­e.

Ankefriste­n ble satt til fjorten dager.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway