Agderposten

En viktig sosial møteplass er falt bort

- Berit Berg Strømsbune­set

Fra der jeg bor er det god oversikt over den landfaste kommunale brygga i Strømsbune­set.

Siden sist desember har der manglet noe. Der er helt tomt for båter. Der er ingen som stopper for å sjekke båtene, eller for å ta en tur på sjøen. Der er ingen som stopper for en koselig prat med andre båteiere og forbipasse­rende.

Denne vinterakti­viteten er,

sammen med aktivitete­n resten av året, del av gammel kystkultur, den koster ikke samfunnet noe, koster kun tiden det tar å sette opp en smidig avtale med de aktuelle brukere.

Under krigen var det mange i Strømsbune­set som fikk ekstra tilskudd til magre matrasjone­r ved å fiske. Stekt sei med løk og kålrotstap­pe, makrell med rabarbrasu­ppe på forsommere­n, og sildekaker med kålstuing var nydelig og naeringsri­k middag. Under krigen var egenfisket fisk også et viktig byttemidde­l med bl.a. melk og andre gårdsprodu­kter.

Når båten til Jan Olaf, fornøyd med fisken han hadde fått, med pipa i munnvika, vinterstid seg inn til brygga, ga det assosiasjo­ner til tidligere liv og røre i Strømsbune­set.

En innsats som er verd å nevne: Hvert år gjør Jan Olaf Tellefsen et stort arbeide på den kommunale båtopplags­plassen ved brygga i Strømsbune­set. Han fjerner kratt og gress og bidrar på alle måter til at opplagspla­ssen til enhver tid er ryddig og ordentlig. Den jobben gjør han med stor glede.

En viktig sosial møteplass vinterstid på den kommunale brygga i Strømsbune­set er p.t. falt bort, det er et tap for miljøet som ikke kan måles i penger.

 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? MØTEPLASS: «Det er et tap for miljøet som ikke kan måles i penger», mener innsendere­n om vintersten­gning av småbåthavn­a i Strømsbune­set. Jan Tellefsen (bildet) reiste problemsti­llingen i Agderposte­n i romjulen.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN MØTEPLASS: «Det er et tap for miljøet som ikke kan måles i penger», mener innsendere­n om vintersten­gning av småbåthavn­a i Strømsbune­set. Jan Tellefsen (bildet) reiste problemsti­llingen i Agderposte­n i romjulen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway