Agderposten

Jakten-frier fra Setesdal kapret bonden

Olav Åsen Haugsgjerd fra Bygland ble Vågå-bonden Trines utvalgte.

- Irene Hegge Guttormsen irene.hegge.guttormsen@agderposte­n.no

I hele høst har TV2-seere kunnet følge de to og flere friere på hennes gård oppe i lia ovenfor Vågå i Gudbrandsd­alen.

Og setedølen trakk til slutt det siste strået, selv om hans siste «motstander», en 22 år gammel trønder, jobbet hardt for å kapre hjertet hennes blant annet med å vise sine kokkekunst­er.

Leide hverandre

Haugsgjerd var derimot dristig nok til å ta hånden hennes og leie henne da de var på fjelltur sammen.

I programmet mandag kveld sa Trine Turtum (25) at det hadde vaert stor utvikling i følelsene hennes for en av frierne. Og det var altså en setesdøl.

– Det var veldig koselig å bli vaerende igjen helt til slutt. Jeg følte at jeg hadde god kontakt med henne så det var ikke helt uventa, men jeg kunne ikke vaere helt sikker, sier Olav Åsen Haugsgjerd (32) til Agderposte­n nå.

Innfall i koronatide­n

– Hvorfor sendte du brev til bonden Trine?

– Det var et innfall. Det var jo midt i da koronasitu­asjonen var på det aller stussligst­e. Jeg er glad for at jeg sendte brev. – Hvordan var det å ha kameraer på seg i dagevis?

– Det blir jo noe kunstig – det er ikke naturlig selv om du prøver å få det greit til. Men samtidig var det jo spennende å vaere med, sier Haugsgjerd. – Likte du deg i Vågå?

– Ja, det er veldig fint der – et naturskjøn­t område.

Det er flere måneder siden innspillin­gen var ferdig og han kan foreløpig ikke si om det er blitt noe mer mellom han og bonden.

Til Setesdal

Ifølge PR- og medierådgi­ver Unn Grethe Berge i TV2, må seerne vente til 25. januar før de får vite om setesølen og vagvaeren blir et par.

– Fremover får vi se når bonden Trine skal hjem på besøk til Olav. Hvis det går veien, kommer Trine til å invitere med seg Olav på en romantisk tur i Norge.

– Siste episode av Jakten på kjaerlighe­ten er mandag 25. januar, sier hun.

Master i skriftkult­ur

Olav Åsen Haugsgjerd har journalist­utdanning fra Norges kreative fagskole.

Han har vaert samfunnsre­daktør i magasinet Samviten ved Universite­tet i Bergen og har dessuten flere år bak seg som journalist i Vest-Telemark Blad.

Han sluttet sistnevnte sted i høst for å for å ta master i nynorsk skriftkult­ur ved Høgskulen i Volda. Men akkurat nå har han koronapaus­e på hjemgården i Grendi.

Ved siden av masteroppg­aven, jobber han sporadisk som frilanser for avisa Setesdølen der hans far er redaktør.

Hanne Prestegård fra Arendal har også deltatt som frier i denne sesongen av Jakten på kjaerlighe­ten.

Som Agderposte­n skrev før jul, trakk hun seg fordi hun ikke kjente de berusende boblene som skal til for at man skal bli forelsket.

 ?? FOTO: TV2 ?? BONDEJAKT: Olav Åsen Hausgjerd fra Grendi i Bygland ble valgt av bonde Trine Turtum i Vågå. 25. januar får TV-seerne vite om det ble ekte kjaerlighe­t.
FOTO: TV2 BONDEJAKT: Olav Åsen Hausgjerd fra Grendi i Bygland ble valgt av bonde Trine Turtum i Vågå. 25. januar får TV-seerne vite om det ble ekte kjaerlighe­t.
 ?? FOTO: TV2 ?? INNSPILLIN­G: Olav Åsen Hausgjerd, Trine Turtum i Vågå og programled­er Gunhild Dahlberg (t.h.).
FOTO: TV2 INNSPILLIN­G: Olav Åsen Hausgjerd, Trine Turtum i Vågå og programled­er Gunhild Dahlberg (t.h.).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway