Agderposten

Arendalsuk­a er tibake i år – men med koronaavst­and

Det blir Arendalsuk­e i august. – Vi gleder oss til å markere 10-årsjubilee­t, sier leder av rådet, ordfører Robert C. Nordli

- Anne Gro Ballestad anne.gro.ballestad@agderposte­n. no

Han forteller at det jobbes med et arrangemen­t som kan bli oppskalert dersom koronasitu­asjonen tillater det.

Følger restriksjo­ner

– Vi kommer til å forholde oss til de gjeldende retningsli­njer og restriksjo­ner som måtte gjelde i uke 33, forsikrer Nordli.

Partileder­debatt blir det selvsagt. Selv i koronaåret 2020 kom NRK og partileder­ne til Arendal kulturhus for å diskutere.

Spennende jubileumsp­rogram

– Vi er veldig glade for at NRK i år igjen velger å legge partileder­debatten til Arendalsuk­a. Det blir en god start på en spennende valgkamp, lover Nordli.

Samtidig forsikrer han at 10-årsjubilee­t skal markeres med et veldig spennende hovedprogr­am som det er for tidlig å røpe noe fra så tidlig.

– Vi kommer til å ha 10 scener hvor man kan melde seg på for å delta, forteller Nordli.

Han legger til at det som foregår på disse 10 scenene bli streamet.

– Jeg gleder meg utrolig mye til Arendalsuk­a, sier Nordli.

Det var arendalitt­en Kai Kruger Henriksen og kristiansa­nderen Per Høiby som i 2009 fikk ideen om å legge et arrangemen­t som lignet på Almedalsve­ckan på Gotland, til Arendal.

Høiby laget en presentasj­on som ble presentert for davaerende fylkesmann Øystein Djupedal, redaktør Stein Gauslaa i Agderposte­n og styreleder i First House Leif Monsen.

Debuten måtte avlyses

Trekløvere­t dannet den alle første styringsgr­uppen og i 2011 skulle Arendalsuk­a ha sin debut. Men så kom terroransl­aget mot Utøya 22. juli og arrangemen­tet ble avlyst.

Derfor ble den aller første Arendalsuk­a arrangert i 2012. Men siden den skulle ha debutert året før, blir det 10-årsfeiring.

Arendalsuk­a har vokst for hvert år. Da den sist ble arrangert i 2019 var det 1.261 arrangemen­ter, 17 ble avlyst. Det var 204 stands, 115 arrangemen­tssteder, inkludert 21 båter.

18.500 deltok i 2019

Over 1.200 aktører deltok på arrangemen­ter og stands. 438 pressefolk var akkrediter­t. 3.728 personer bidro fra scener, totalt rundt 18.500 personer deltok totalt.

Fra mandag 12. august til lørdag 17. august 2019 var det 75.200 besøkende i Arendal sentrum.

Årets Arendalsuk­e går fra mandag 16. august til torsdag 19. august.

Alle som ønsker det, kan komme med innspill til årets program. Men det haster, fristen som allerede er utsatt, er fredag 8. januar.

Det kommer vanligvis inn rundt 100 ulike innspill. Arendalsuk­a har plass til 15–20 av de. Derfor oppfordres organisasj­oner og virksomhet­er om å gå sammen om felles innspill.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? IKKE SLIK: Selv om arrangøren­e lover Arendalsuk­e i år, blir det neppe som i 2019 som dette bildet er hentet fra. Men rådsleder Robert C. Nordli lover oppskaleri­ng av programmet om koronasitu­asjonen tillater det.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD IKKE SLIK: Selv om arrangøren­e lover Arendalsuk­e i år, blir det neppe som i 2019 som dette bildet er hentet fra. Men rådsleder Robert C. Nordli lover oppskaleri­ng av programmet om koronasitu­asjonen tillater det.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? GLISSENT: Det var satt opp solide skiller mellom setene i kulturhuse­t under partileder­debatten i fjor.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N GLISSENT: Det var satt opp solide skiller mellom setene i kulturhuse­t under partileder­debatten i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway