Agderposten

Satser stort på landsdekke­nde kjede

Tidligere sykkelstje­rne Thor Hushovd er en av tre personer som står bak en ny storsatsin­g på padeltenni­s.

- Jon Andreassen jon.andreassen@agderposte­n.no

Onsdag skrev Dagens Naeringsli­v at nevnte Hushovd, Bjørn

Maaseide og Jan Kvalheim går sammen for å skape en landsdekke­nde kjede med 30 padelsentr­e fra Bodø i nord til Kristiansa­nd i sør.

Kjeden vil få navnet Interpadel, og ifølge Dagens Naeringsli­v vil de totalt 200 banene kreve investerin­ger på flere hundre millioner kroner.

– Jeg har spilt padel siden jeg la opp som syklist, og ble helfrelst fra første stund. Mens jeg aldri fikk helt dreisen på vanlig tennis, opplevde jeg mestring med padeltenni­s fra første stund, sier den tidligere proffsykli­sten til Faedreland­svennen.

Senter i Arendal

Også de tidligere fotballspi­llerne Jesper Mathisen og Ole Martin Årst har lansert et nytt padelkonse­pt, blant annet i Kristiansa­nd.

– Denne sporten har potensial til å bli så stor at det er plass til mange aktører. Det er byer i Sverige som har faerre innbyggere enn Kristiansa­nd som har både fem og seks padeltenni­s-anlegg. Så vil tiden vise om også vi etablerer oss i

Kristiansa­nd og på Sørlandet, sier Thor Hushovd til avisen.

Mathisen, som blant annet starter et padelsente­r i Arendal, tror også det er plass til både dem og den nye konkurrent­en.

Spansk sport

– Jeg kjenner alle tre bak den nye konkurrent­en godt fra før, og utelukker ikke at det også kan bli aktuelt å inngå et samarbeid om anlegg noen steder. Når det gjelder Kristiansa­nd så mener jeg markedet her vil bli godt dekket av våre anlegg, sier han til Faedreland­svennen.

Padel er en blanding av squash og tennis, der fire personer spiller to mot to på en 20x10 meter, tennislign­ende bane, men med vant rundt hele, slik at ballen ikke slås ut.

Kai Risholt er mannen som skal lede padelsente­ret til Mathisen og Årst i Arendal.

– Jeg håper dette tar like mye av i Arendal, som det har gjort i Kristiansa­nd. Det er et spennende prosjekt, der de har fått gjort feilene i oppstarten i Kristiansa­nd, slik at vi kanskje slipper det i Arendal, har han tidligere uttalt til Agderposte­n.

 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN ?? NY SPORT: Thor Hushovd er med på ny storsatsin­g.
FOTO: FREDRIK HAGEN NY SPORT: Thor Hushovd er med på ny storsatsin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway