Agderposten

– Kom som en bombe

Nyheten om Marinko Kurtovics avgang kom som en stor overraskel­se. Men hun forstår ham, sier Kari Sunde.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

– Det kom som en bombe, sier Kari Sunde.

Onsdag ettermidda­g smalt nyheten om at ØIF Arendal og trener Marinko Kurtovic har besluttet å skille lag, etter sju år der klubben har tatt seg til toppen av norsk herrehåndb­all.

Helseprobl­emer har spilt en stor rolle i beslutning­en til Kurtovic og klubben.

– Det føles aldri godt når slikt skjer midt i sesongen. Men jeg forstår Marinko. Jeg har skjønt at han har hatt store smerter, og etter det året som har vaert har man vel skjønt mer og mer at helsa er viktigere enn karriere, forteller Sunde, nestleder i Svermen.

Jørn Holmestran­d, leder av ØIFs supporterk­lubb og salgssjef i klubben, sier at nyheten kom som et stort sjokk også på ham.

– Jeg syns det kom overrasken­de på. Tydeligvis har det vaert en prosess de har jobbet med, og det er heldigvis ikke noe vondt blod. Men det kom både overrasken­de og brått på, forteller Jørn Holmestran­d, leder i ØIFs supporterk­lubb.

Betydnings­full

De to Svermen-lederne er samstemte i at de kommer til å savne Arendal-klubbens mest suksessrik­e trener noensinne.

– Jeg har laert, gjennom et langt håndballiv, at spillere og trenere kommer og går. Men det er kjempetris­t at Marinko drar. Han har utmerket seg, spesielt med sitt engasjemen­t for Svermen. Den åttende spilleren, det har han poengtert ofte. Det har vaert veldig, veldig hyggelig. Det blir et savn, mener Holmestran­d.

Marinko Kurtovic var inne i sin sjuende sesong som ØIF Arendal-trener. Han har vunnet tre seriegull og et cupgull på sine år i klubben.

I skrivende stund ligger ØIF på andreplass i eliteserie­n, til tross for en svaert ujevn første halvdel av sesongen. I cupen ble Naerbø for sterke i semifinale­n. I den kampen var Kari Sunde og datteren Ingrid de eneste ØIF-supportern­e på tribunen – takket vaere Kurtovic.

Sunde forteller om et godt forhold til treneren. Også hun trekker fram hans engasjemen­t for supportern­e som en svaert god kvalitet.

Drømmescen­ario

– Marinko har betydd enormt mye. Han har brakt stor suksess og videreført det Leif Gautestad startet. Nå blir det veldig spennende hvem som kommer inn etterhvert. Jeg var spent før

Marinko også. Det blir veldig viktig for oss i Svermen at vi kan ha et godt samspill også med den nye treneren.

Etter at nyheten om Kurtovic-avgangen var det mange tanker i hodet til Sunde. Både hun og Holmestran­d ser for seg at assistentt­rener Kristian Berndtsson overtar ansvaret som hovedtrene­r ut sesongen, med trolig André Jørgensen Hofstøl som sin assistent. En lignende løsning ble gjort i ØIF for ett år siden, da Kurtovic opererte og skiftet ut begge hoftene.

Komplikasj­oner etter operasjone­n satt ham derimot ute av spill resten av sesongen, og davaerende assistentt­rener Luka Panza overtok som midlertidi­g hovedtrene­r – med Jørgensen Hofstøl som sin assistent.

– Å få Luka inn igjen er mitt drømmescen­ario. Men han har jo sin jobb i Grane, så jeg kan ikke se at han har tid, kommentere­r Sunde.

– Jeg har ikke blitt kjent med Kristian (Berndtsson) enda på grunn av korona, men jeg har fått et bra inntrykk av ham. Han virker rolig og kunnskapsr­ik.

Skulle Berndtsson få det midlertidi­ge hovedtrene­rverve tut sesongen melder Jørn Holmestran­d at han ikke er bekymret.

Han har samtidig et klart ønske til den som overtar:

– Den nye treneren må klare å løfte laget, ta det neste steget. Istedenfor at vi har tatt igjen Elverum er de ett, kanskje to hakk foran oss. Vi ønsker å bli best i landet, og jeg mener vi har god nok spillersta­ll til det. Det handler bare om å få det beste ut av alle. Jeg kommer til å savne Marinko, men jeg ser veldig lyst på fremtiden likevel, forteller Holmestran­d.

 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? SJOKK: Nyheten om avgangen til Marinko Kurtovic kom som et stort sjokk for Kari Sunde og resten av ØIF Arendals supportere onsdag ettermidda­g.
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N SJOKK: Nyheten om avgangen til Marinko Kurtovic kom som et stort sjokk for Kari Sunde og resten av ØIF Arendals supportere onsdag ettermidda­g.
 ??  ?? SAVN: Marinko Kurtovic (til høyre) vil bli savnet av supportern­e i Sør Amfi, sier Svermen-leder Jørn Holmestran­d (i midten). Her får han kyss og klem fra Kurtovic, sammen Eirik Heia Pedersen, etter at Svermen samlet inn penger til klubben i 2017.
SAVN: Marinko Kurtovic (til høyre) vil bli savnet av supportern­e i Sør Amfi, sier Svermen-leder Jørn Holmestran­d (i midten). Her får han kyss og klem fra Kurtovic, sammen Eirik Heia Pedersen, etter at Svermen samlet inn penger til klubben i 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway