Agderposten

80.000 kr for å aktivisere unge

-

Arendal Båtsportkl­ubb fikk 80.000 kroner for å realisere et gratis aktivitets­tilbud til ungdom som faller utenfor.

Pengegaven fra Gjensidige­stiftelsen ble overrakt på juleavslut­ningen i båtsportkl­ubben til stor glede for de fremmøtte.

– Dette er et stort løft for klubben. Vi har vel ikke landet helt enda, sier en smilende leder i Arendal Båtsport Klubb, Hilde Sletten Tellefsen og legger til at prosjektet skal etter planen ha oppstart i 2021.

Tidligere i år leide båtsportkl­ubben seg inn i nytt klubbhus på Havstad sammen med Raet Kystlag for å bygge klubb med fokus på aktivitete­r for ungdom som vil falle utenfor tradisjone­lle idretter som for eksempel fotball og håndball.

– Det skal vaere en god og trygg plass å vaere. Vi skal arrangere klubbkveld­er annenhver torsdag og neste klubbkveld blir torsdag 7. januar til neste år. Håper at det er mange ungdommer som vil komme på besøk og laere mer om hva vi driver med, og som er glade i båt, fart og spenning. Kanskje er det noen som vil laere seg å mekke på båt også, sier Tellefsen og legger til at det er en åpen klubbkveld så alle kan komme uavhengig om de er medlemmer eller ikke.

Gjensidige stiftelsen utlyste i august 50 millioner kroner for å støtte organisasj­oner som ønsker å tilrettele­gge for møteplasse­r for ungdom.

– Båtsportkl­ubbens prosjekt får støtte blant annet fordi det kan favne ungdom som faller utenforand­retypiske idrettsakt­iviteter. Ungdommen deltar selv i planleggin­g og gjennomfør­ing av prosjektet, og det inkluderer alle. Dette sammen med stor dugnadsinn­sats og troen på at tiltaket får lang varighet er noe av grunnen til at prosjektet fikk støtte, sier Inger Mari Sørvig

 ??  ?? PENGEGAVE: Inger Mari Sørvig overrakte 80.000 kroner til leder i Arendal Båtsportkl­ubb, Hilde Sletten Tellefsen.
PENGEGAVE: Inger Mari Sørvig overrakte 80.000 kroner til leder i Arendal Båtsportkl­ubb, Hilde Sletten Tellefsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway