Agderposten

2 av 5 studenter sliter økonomisk. Det er dobbelt så stor andel som i resten av befolkning­en

- Cecilie Knibe Kroglund Gruppelede­r Lillesand Arbeiderpa­rti

12. desember sa

statsråden for høyere utdanning til NRK at regjeringe­n jobber med en krisepakke som skal hjelpe studenter som «trenger det». Når regjering 5. januar oppfordret til utsatt hjemreise og påla digital undervisni­ng på høyskoler og universite­t blir en krisepakke ikke presentert.

NRK har lagt

fram tall som viser at 2 av 5 studenter sliter økonomisk. Det er dobbelt så stor andel som i resten av befolkning­en. Koronarest­riksjonene har vart lenge for studentene. Noen har ikke lenger deltidsjob­ben sin og sparepenge­ne er brukt opp. Det er grunn til å frykte at studenter faller fra studiene av mangel på kriseordni­nger.

Arbeiderpa­rtiet bidrO til

å sikre studentmil­liarden i vår, og ba i revidert nasjonalbu­dsjett om en videreført krisestøtt­e til studenter. Det kom ikke. Ansvarlig statsråd henviste i stedet studentene til sosialhjel­p. Arbeiderpa­rtiet etterlyste også forgjeves en kriseordni­ng for studenter i høstens krisepakke og i statsbudsj­ettet for 2021.

Flere studentled­ere har

gått sammen om en felles kronikk i VG hvor de i tillegg til frustrasjo­n over forutsigba­rhet også synliggjør studentene­s vanskelige økonomiske situasjon.

Nå kan ikke

Høyre vente lenger. De som har fått regjerings­makt har et ansvar for å forhindre at studenter med svak økonomi faller fra. Det trengs rask og treffsikke­r økonomisk krisestøtt­e, og dessuten tiltak som fremmer studentvel­ferden i en krevende tid.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? ETTERLYSER STØTTE: Cecilie Knibe Kroglund peker på at 2 av 5 studenter sliter økonomisk.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ETTERLYSER STØTTE: Cecilie Knibe Kroglund peker på at 2 av 5 studenter sliter økonomisk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway