Agderposten

Ingen «gratistilg­ang» på gruppetime­r i nabokommun­en

Med gruppetren­ing på treningsse­ntre fortsatt anbefalt avlyst i Arendal er veien kort til Grimstad og Lillesand. Men å krysse kommunegre­nsene for å delta på gruppetren­ing er verken mulig eller populaert.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

En problemsti­lling ved at Arendal og Froland kommune har anbefalt å avlyse all gruppetren­ing på treningsse­ntre, har vaert at folk kan komme til å dra til nabokommun­ene for å fortsette å delta på gruppetime­r.

For mens sentre i Arendal og Froland har avlyst gruppetren­ing, holdes det i gang i Grimstad og Lillesand.

Sky Fitness har senter i både Arendal, Grimstad og Lillesand, med et nøkkelkort som kan brukes på flere forskjelli­ge sentre.

Ikke delta

Daglig leder hos Sky Fitness Lillesand opplyser til Agderposte­n at medlemmer andre steder kan låse seg inn for vanlig trening på senteret i Lillesand, men de kan likevel ikke delta på senterets gruppetime­r uten eget medlemsska­p.

– Nei, gruppetime­r er unikt for gymmen i Lillesand, så det er kun våre medlemmer som kommer inn der, sier Thor

Mathiesen Esperaas.

Han tilføyer at de ikke ser seg at arendalitt­er eller andre vil betale den ekstra kostnaden, og kjøre til Lillesand, for å delta på senterets gruppetime­r.

Agderposte­n har tidligere omtalt at Crossfit Grimstad opererer med fullbooket senter og venteliste­r. Senterlede­r ved Family Sports Club i Grimstad har ikke besvart Agderposte­ns henvendels­er.

– Tar det på alvor

Det var etter søndagens nye retningsli­njer og anbefaling­er at forvirring­en rundt gruppetren­ing oppsto. Etter et møte mellom Statsforva­lteren og kommunene onsdag kom man fram til at kommunene fortsetter med å gi sin anbefaling, men at det er opp til treningsse­ntrene selv om de velger å følge den ettersom gruppetren­ing ikke lovpålegge­s avlyst.

Treningsse­ntrene holder dialog gående med kommuneove­rlegene.

I Lillesand forteller Thor Mathiesen Esperaas om at Sky har merket at det er januar-pågangen ikke er like stor som vanlig.

– Nei, vi merker at folk tar dette på alvor. Det er ikke like mye trøkk som i januar i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway