Agderposten

Tilbyr naeringsom­råder

Nye aktører skal bygge batterifab­rikk, og Grimstad kommune er raskt ute med å tilby dem naeringsom­råder.

- Silje Bratland Roksvåg silje.bratland.roksvag@agderposte­n.no

22. desember kom meldingen om at Morrow Batteries bygger sin nye batterifab­rikk i Eyde energipark like ved E18 i Arendal.

Nå melder F a ed re landsvenne­n at kampen om Equinor, Hydro og Panasonics mulige batterifab­rikketable­ring i Norge er i gang på Sørlandet. Både Kristiansa­nd (Støleheia) og Vennesla (Grovane), som også var med i kampen om Morrows batterifab­rikk, vil sende tilbud og innspill til tomter til utbyggerne.

Grimstad kommune er snar med å kaste seg inn i kampen, de også. Til Grimstad Adressetid­ende fortellerk­ommunikasj­ons sjef Petter Toldnaes at kommunen allerede har vaert i kontakt med eierne av den potensielt nye fabrikken og signaliser­t at de kommer med sitt tilbud innen fristen 28. januar.

Som til Morrow Batteries er det industriom­rådet på Omre som er aktuelt å tilby de tre eierne Equinor, Hydro og Panasonic.

– Vi har Sørlandets største regulerte naeringsom­råde klart, og vi har allerede vaert med på én slik runde. Vi syntes det var viktig å gripe sjansen også denne gangen og vi har allerede veldig mye av grunnlaget for dette liggende klart. Selv om vi absolutt ser at vi har utfordring­er når det gjelder levering av kraft, melder vi oss også på denne gangen, sier Toldnaes til Adressa.

Og lykkes de ikke denne gangen heller, vil kommunen stå klar til å kaste seg inn i nye runder som måtte komme i fremtiden.

10-15 steder vil etter fristen bli plukket ut og vurdert videre. Tre steder går innen sommeren videre til en «finale». Oppstarten av fabrikken kan skje i 2025. Eierne ser etter rundt 2.000 faglaerte operatører og personell med høyere utdanning.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? INN I KAMPEN: Omre naeringspa­rk i Grimstad sett fra lufta.
FOTO: PRIVAT INN I KAMPEN: Omre naeringspa­rk i Grimstad sett fra lufta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway