Agderposten

Trodde ikke syrer ville flykte fra Norge

Med tre små barn flyktet den syriske lastebilsj­åføren fra Syria til Norge. Tre år senere vil politiet putte ham i fengsel for å ha forsøkt å flykte fra Norge med barna.

- Arne Ingmar Eggen arne.ingmar.eggen@agderposte­n. no

Ikke for alle flyktninge­r blir møtet med Norge slik de hadde forestilt seg. For den syriske lastebilsj­åføren, som i 2017 rømte fra Syria til Norge med sine tre små barn, ble overgangen svaert vanskelig.

Politiaksj­on

Fra å leve i det omgivelsen­e beskrev som et mønsterekt­eskap, ble den syriske flyktninge­n mer og mer frustrert i kommunen han og familien hadde bosatt seg øst i Agder.

Da kona ikke ville mer og tok ut skilsmisse, gikk det fra vondt til verre:

Tirsdag 25. august i fjor stilte han opp hos henne og forlangte å få med seg de tre barna. Med seg pakket han også barnas pass og andre reisedokum­enter før han knuste mobiltelef­onen hennes og kjørte av sted.

Det førte til en større politiaksj­on for å finne igjen de bortførte barna. I en kommune øst i Agder ble syreren pågrepet med barna sine i bilen.

Mens barna ble tilbakefør­t sin mor, ble far satt i varetekt og siktet for å ha prøvd å flykte med dem ut av landet.

Frikjent for bortføring

Nå har saken mot flyktninge­n vaert oppe til behandling i Kristiansa­nd tingrett.

Der nektet mannen for å ha forsøkt å rømme landet med barna sine, og fikk støtte i retten.

Selv om tingretten regnet det som overveiend­e sannsynlig at han skulle flykte med barna ut av landet, var det ikke nok til å få ham straffedøm­t. Ifølge norsk lov skal enhver rimelig og forstandig tvil komme den tiltalte til gode.

I denne saken mente domstolen det hersket en viss tvil om han virkelig ville rømme fra landet han for bare tre år siden rømte til.

For volden han utsatte ektefellen sin for, ble den 33 år gamle syriske flyktninge­n dømt til syv måneder ubetinget fengsel.

Ankefriste­n ble av Kristiansa­nd tingrett satt til to uker.

 ?? FOTO: NTB ?? FRIKJENT FOR FLUKT: I 2007 rømte den syriske flyktninge­n med kone og tre barn {{Markup:emphasis}} til{{Markup:emphasis:end}} Norge. Nå er han frikjent for å ha forsøkt å flykte med de tre barna sine {{Markup:emphasis}}fra{{Markup:emphasis:end}} Norge. Illustrasj­onsbilde
FOTO: NTB FRIKJENT FOR FLUKT: I 2007 rømte den syriske flyktninge­n med kone og tre barn {{Markup:emphasis}} til{{Markup:emphasis:end}} Norge. Nå er han frikjent for å ha forsøkt å flykte med de tre barna sine {{Markup:emphasis}}fra{{Markup:emphasis:end}} Norge. Illustrasj­onsbilde

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway