Agderposten

Testkapasi­teten kan bli utvidet

Arendals-kvinnen våknet fredag morgen med sår hals og hoste. Men da hun kontaktet teststasjo­nen på Longum, fikk hun beskjed om å vente til over helgen.

- Anne Gro Ballestad anne.gro.ballestad@agderposte­n. no

– Vi følger hele tiden med på etterspørs­el og kapasitet, og utvider åpningstid­er på kort varsel når vi ser behov for det. Fredag kveld var det ikke fullt på Longum og derfor ble den ikke utvidet, forklarer kommuneove­rlege Helene Rakeie.

Hun mener testkapasi­teten er god.

– Vi klarte vi å ta unna i romjulen, og hadde testtilbud langt utover de øvrige kommunene. Det så vi også da folk fra andre kommuner booket time til testing hos oss, sier Rakeie.

Bli hjemme

Samtidig ber hun innstendig kvinnen og andre som opplever nyoppstått­e luftveissy­mptomer, om å bli hjemme og ikke omgås andre mennesker.

– Det er det viktigste uansett, sier Rakeie og minner om at en test ikke alltid gir et absolutt svar.

Hun anbefaler kvinnen å booke ny time denne uken og heller avbestille om symptomene er borte.

– Vi vurderer om det er nødvendig å utvide testkapasi­teten ytterliger­e etter at den nye forskrifte­n om at alle som ankommer Norge, skal testes for koronaviru­s innen 24 timer.

Økt etterspørs­el

– Det har ført til økt etterspørs­el. Fortsetter den å øke, vil vi vurdere å utvide ytterlige, slik vi gjorde i romjulen, fortsetter Rakeie.

– Kommunen fikk svaert kort varsel på denne endringen og det er krevende fordi det krever en del organiseri­ng, ikke minst med tanke på bemanninge­n. Dette gjelder både for og etterarbei­d knyttet til en teststasjo­n, forklarer kommuneove­rlegen og legger til:

– Jeg kan forsikre befolkning­en om at blir du kontaktet av smittespor­ingsteamet, vil du få tilbud om testing utenom disse tiden om vi anser det nødvendig for en rask avklaring.

Teststasjo­nen i Arendal er åpen mandag til fredag fra klokken 10 til 14, men dette utvides det økt behov.

Så langt har de ikke hatt åpent i helgene.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? TESTER MANGE: Arendal kommunes teststasjo­n på Longum var i full drift i romjulen. Nå vurderes utvidet åpningstid på grunn av økt pågang.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N TESTER MANGE: Arendal kommunes teststasjo­n på Longum var i full drift i romjulen. Nå vurderes utvidet åpningstid på grunn av økt pågang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway