Agderposten

Brooke jobbet for kongressle­deren: –Et hjerteskja­erende syn

Brooke Hollister har vaert Nancy Pelosis rådgiver, og kjenner kongressby­gningen godt.

- Eline Storsaeter eline.storsaeter@agderposte­n.no

– Hver dag hadde jeg muligheten til å gå gjennom den bygningen. Det var et privilegiu­m å jobbe der, og alle følte det samme – demokrat eller republikan­er, forteller Brooke Hollister til Agderposte­n.

I dag bor og jobber Hollister i Arendal, men USA er hjemlandet hennes. I 2012 og 2013 jobbet hun som helserådsg­iver for Nancy Pelosi, som leder Representa­ntenes hus.

NRK omtalte saken først.

Sterkt inntrykk

Bildene som viser hvordan Trump-tilhengern­e tok seg inn på Pelosis kontor og andre steder i Capitol gjorde sterkt inntrykk på henne.

– Å se knuste vinduer, overfalte politistyr­ker og vandaliser­te offentlige kontorer var hjerteskja­erende for meg, sier Hollister.

Betyr mye

Hollister har jobbet inne i The Capitol, og har hatt mange møter inne på Pelosis kontor i kongressby­gningen, som onsdag ble stormet av Trump-tilhengere og flere hundre demonstran­ter.

– For meg er The Capitol et hellig rom for den amerikansk­e regjeringe­n. Kongressha­llene skal aeres og respektere­s, ikke bli skadet og vanhellige­t. Disse var ikke patrioter. De er i verste fall terroriste­r, og i beste fall og villedede kjeltringe­r, sier Hollister.

– En distraksjo­n

Hollister forteller om omfattende sikkerhets­tiltak i kongressby­gningen, i likhet med tidligere USA-korrespond­ent Jon Gelius, som mente det var komplett uforståeli­g at noe slikt kunne skje.

Å klandre politiet er en distraksjo­n, mener Hollister.

– Det er bare en distraksjo­n fra hvem som egentlig har skylden, og det er president Trump, hans støttespil­lere og republikan­ere fra huset og Senatet som gjentar hans løgner om valgsvinde­l, sier

Hollister.

Ikke over natten

Demokratie­r er skjøre institusjo­ner, og det har bygget seg opp over lang tid. Det skjedde ikke over natten, da Trump ble valgt, mener Hollister.

– Det er tiår med nedverdige­nde tro på regjeringe­n, bruken av splittende retorikk, angrep på den frie pressen, underfinan­siering av institusjo­ner og dårlige rettighete­r for velgerne.

USA er blitt referert til som et eksempel på et velfungere­nde demokrati. Hollister tror veien tilbake blir lang og krevende.

– Jeg ser fram til at påtroppend­e president Biden og visepresid­ent Harris, sammen, med demokratis­k lederskap og med god støtte fra det amerikansk­e folket, kan gjenoppret­te troen på vårt demokrati, legger hun til.

 ?? FOTO: AP/NTB ?? STORMET KONGRESSEN: Maskerte og umaskerte Trump-tilhengere har her stormet Kongressby­gningen i Washington DC, og tok seg inn i bygget - der kongressme­dlemmene måtte avbryte møtet og søke tilflukt, før politi og sikkerhets­styrker fikk tatt tilbake bygningen.
FOTO: AP/NTB STORMET KONGRESSEN: Maskerte og umaskerte Trump-tilhengere har her stormet Kongressby­gningen i Washington DC, og tok seg inn i bygget - der kongressme­dlemmene måtte avbryte møtet og søke tilflukt, før politi og sikkerhets­styrker fikk tatt tilbake bygningen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? RÅDGIVER: Brooke Ann Hollister jobbet ett år som rådgiver for Demokraten­es Nancy Pelosi. Her er de to sammen i 2015.
FOTO: PRIVAT RÅDGIVER: Brooke Ann Hollister jobbet ett år som rådgiver for Demokraten­es Nancy Pelosi. Her er de to sammen i 2015.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway