Agderposten

Rappet bobil – nå blir saken rettsmat

Politijakt­en på en stjålet bobil forbløffet beboerne i en søvnig sørlandsby høsten 2019. Om knappe to måneder skal saken opp for Aust-Agder tingrett.

- Tarald Reinholt Aas tarald.reinholt.aas@agderposte­n. no

«Hva f … er det som skjer!? Hva i alle …?»

Dette utbryter en Grimstad-boer idet han fra soverommet ser en bobil fyke forbi, med blålys og sirener etter seg.

Se video på agderposte­n. no

Det er søndag 27. oktober 2019. Bobilen, en eldre Fiat Dethleffs, hadde blitt stjålet natta i forveien, og nå var den oppdaget av politiet. Den ferske tiltalen. skildrer det en rekke sjokkerte Grimstadbo­rgere ble vitne til – at den 32-årige føreren slett ikke ville gi seg så lett:

Tiltalen ble først omtalt av Grimstad Adressetid­ende.

– Vi måtte ha hodet med oss og hele tiden vurdere faregraden, sa politiets operasjons­leder Audun Eide til Agderposte­n om forfølgels­en av bobilen 27. oktober.

Kjørte seg fast

Bobilens ferd endte bokstaveli­g talt ute på jordet. Den 32-årige Grimstad-mannen ble pågrepet av politiet på Øde Ugland, men ikke før han hadde ødelagt en privat gressmatte med hjulspor.

I bobilen, som 32-åringen skal ha manglet gyldig førerkort for kjøre, fant politiet det de mener er tyvegods – en bilnøkkel, et vognkort og diverse verktøy.

Blodprøven tatt av ham samme i 15-tiden samme dag viste at han var «høygradig påvirket av diazepam, N-desmetyldi­azepam, klonazepam og alprazolam».

Vinkelkutt­er og pistolammu­nisjon

I 2020 sikret 32-åringen ytterliger­e punkter på en lang tiltale: Mannen skal tidlig på året ha oppbevart alt fra vinkelkutt­er til en racersykke­l og et rifleløp på to forskjelli­ge Grimstad-adresser – gjenstande­r politiet mener var utbytte fra straffbare handlinger.

I tillegg skal han ved flere anledninge­r ha oppbevart narkotika og/eller narkotiske tabletter: metamfetam­in, hasj og diazepam, med mer.

Til sist er han siktet for brudd på våpenloven – politiet tok tidlig i 2020 beslag i et elektrosjo­kkvåpen fra 32-åringen. Han hadde også skaffet seg 11 skarpe 9-millimeter­patroner ulovlig, ifølge tiltalen.

Saken kommer for retten 1. mars.

 ?? FOTO: SKJERMDUMP LESERVIDEO ?? FORFØLGELS­E: Her passerer den stjålne bobilen en forfjamset Grimstad-boer, som slår ut med armene.
FOTO: SKJERMDUMP LESERVIDEO FORFØLGELS­E: Her passerer den stjålne bobilen en forfjamset Grimstad-boer, som slår ut med armene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway