Agderposten

Tilbake med et smell etter skadetrøbb­el

En prolaps tvang Sondre Ramse (22) til flere måneders skipause på tampen av fjoråret. Lørdag var han for alvor tilbake i langrennss­poret med et smell.

- Stian Grythaugen sporten@agderposte­n.no

Med hele norgeselit­en på startstrek og plasser i den norske VM-troppen på spill gikk Otra-løperen inn til 21. plass i norgescupr­ennet over 15 km fri teknikk på Lygna.

– Jeg vet ikke hvor bra det blir til slutt, men jeg følte jeg gjennomfør­te et bra renn, sa Ramse beskjedent på egne vegne etter målgang.

Da hadde fortsatt ikke de beste kommet til mål. Etter hvert ble det klart at 22-åringen hadde kun 20 løpere foran seg på resultatli­sta i det som et uvanlig sterkt startfelt til norgescupr­enn å vaere.

For Ramse markerte også rennet en uvanlig sen sesongstar­t for. Fredag fikk han riktignok testet kroppen i sprinten på Lygna, men der ble det exit etter prologen. Lørdagens renn var derfor første skikkelige test i vinter.

– Jeg har jo vaert ute nå i tre måneder. Dette var det første rennet, så jeg var litt spent, men jeg tror det var et bra comeback, sa Ramse.

Skadetrøbb­el

Forklaring­en på den ufrivillig­e konkurrans­epausen han har bak seg, handler om skadeprobl­emer.

– Jeg fikk en prolaps tidlig i oktober, og da ble det egentlig bare sykling i to-tre måneder. Det er kun den siste måneden jeg har gått på ski, forklarte Ramse.

Mens konkurrent­ene målte krefter både under langrennså­pningen på Beitostøle­n og i norgescuph­elga på Sjusjøen tidlig i desember, har Otra-løperen måttet vaere tålmodig.

– Jeg har jobbet meg tilbake etter skade, trent veldig bra i desember og bygd meg opp. Målet har vaert å få en så bra form som jeg klarer, sa han etter lørdagens strålende comeback.

– Den siste måneden har vaert bra. Da har jeg trent tilnaermet normalt og fått mange gode hardøkter. Jeg har fått opp grunnkapas­iteten, konstatert­e Ramse.

Lørdag var han slått av vinneren Sjur Røthe med ett minutt og 52 sekunder. Samtidig hadde han også ytterliger­e et kobbel av meritterte landslagsl­øpere foran seg på lista.

NM neste

I fredagens sprint på Lygna ble han nummer fem i prologen. Avstanden opp til de 30 som fikk plass i kvartfinal­ene var kort.

– Den var rett under sekundet. Jeg mangler litt den spruten i klassisk ennå. Jeg kjenner liksom at jeg går litt for seint hele veien, men det var en grei start. Jeg satser på at det går enda bedre neste helg, sa Ramse om sprintform­en.

Kommende helg er det NM i Granåsen. Der stiller Otra-løperen på tre distanser: Sprint klassisk, 10 kilometer klassisk og 15 kilometer skøyting.

Før den tid skal han imidlertid gå søndagens tremil fellesstar­t med skibytte på Lygna. Også der har Ramse fått plass i det som er et koronaredu­sert startfelt. FIS-poeng avgjør hvilke løpere som får plass.

Det samme gjelder i NM. Også der får faerre sjansen denne sesongen av smittevern­hensyn. Ramse er inne på de aktuelle distansene også der.

– Heldigvis gikk jeg så bra i fjor at jeg kan vaere det, fastslo han lørdag.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB ?? STERK START: Sondre Ramse fra Otra leverte en sterk sesongåpni­ng i langrenn på Lygna lørdag.
FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB STERK START: Sondre Ramse fra Otra leverte en sterk sesongåpni­ng i langrenn på Lygna lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway