Agderposten

Skarsgård i ny pandemi-serie

Når Stephen Kings mastodontv­erk «The Stand» er blitt TV-serie, er det Alexander Skarsgård som står for ondskapen.

-

– Alex er den beste djevelen noensinne, hevder motspiller­en Amber Heard.

Når Taylor Elmore, en av produsente­ne bak den nye TV-serieversj­onen av Stephen Kings epos «The Stand», snakker om den svenske skuespille­ren i et Zoom-intervju er han full av entusiasme.

– Han er skummel og skremmende og bidro til å gi rollen et nordisk skremmebil­de, sier Elmore til TT.

Aldri på norsk

«The Stand», som aldri ble oversatt til norsk, utkom for 42 år siden som en mursteinsr­oman – i uavkortet versjon på naermere 1.200 sider. Den tar for seg hvordan et laboratori­eskapt virus slipper ut i samfunnet og raderer ut 99 prosent av jordens befolkning.

De overlevend­e i USA møtes i en kamp mellom det gode og det onde. De gode ledes i TVserien av den urgamle Mother Abigail, spilt av Woopie Goldberg, mens de onde ledes av den karismatis­ke Randall Flagg – alias The Dark Man. Og det er her man finner Alexander Skarsgård.

Men ikke når «The Stand» skal promoteres i form av Zoom-intervjuer: Han befinner seg i Nord-Irland i selskap med blant andre Nicole Kidman, Anya Taylor Joy (från «The Queen's Gambit») og Claes Bang. De er i gang med innspillin­gen av vikingdram­aet The Northman».

Skrev ny slutt

Benjamin Cavell har skrevet manuset til «The Stand», og konstatere­r at det var krevende å kondensere Stephen Kings tjukke bok til en TV-serie.

– Vi jobbet veldig forsiktig. Man må bestemme seg for hvilken historie man vil fortelle, hva man kan dramatiser­e, og så er det vår jobb å få det til å fungere i TV-ruten. Vi ser det som en ni timer lang film, med fotografer­ing som får frem disse enorme, tomme landskapen­e som personene vandrer gjennom, sier han.

På spørsmål om Stephen King selv har vaert involvert, lyder svaret at det er mildt sagt– King ble overbevist av det vi hadde skrevet. Han har siden skrevet en ny slutt, og har skrevet hele niende episode, røper

Cavell.

Aktuell i dag

En TV-serie om en pandemi forårsaket av et forkjølels­esvirus er mildt sagt aktuelt i dag. Greg Kinnear, som spiller Glen Bateman, er enig i at det finnes parallelle­r mellom «The Stand» og den virkelighe­ten mange leverinåid­ag.

– Vi må alle tilpasse oss, vi må forandre oss, vi må revurdere vår tilvaerels­e på nytt. Serien handler om de personene som overlever, hvordan de agerer seg imellom, hvordan relasjoner forandres og hvordan sjalusi og sinne forandrer dem, sier Kinnear til TT.

«The Stand» hadde premiere på HBO Nordic 17. desember. (©NTB)

 ?? FOTO: HBO / HANDOUT ?? «THE STAND»: Alexander Skarsgård som Randall Flagg ot Nat Wolff Lloyd Henreid i «The Stand».
FOTO: HBO / HANDOUT «THE STAND»: Alexander Skarsgård som Randall Flagg ot Nat Wolff Lloyd Henreid i «The Stand».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway