Agderposten

Raskere vaksinasjo­n enn forventet

Sist uke fikk Paul Axel (80) og Alice (89) de første koronavaks­inene i Grimstad og Arendal. – Vaksinasjo­ns tempoet vil gå raskere enn forventet, sier kommunikas­jonssjef i Grimstad.

- Eline Storsaeter eline.storsaeter@agderposte­n.no

Grimstad kommune naermer seg ferdig med vaksinerin­gen på byens institusjo­ner, og mottar 80 nye doser neste uke, skriverkom­munikasjon­s sjef Petter Toldnaes i en e-post.

– Deretter starter vaksinerin­g etter fastlagt prioriteri­ng i vaksinepla­nen. Kommunen vil i naermeste fremtid få tilgang på flere vaksiner, slik at tempoet på vaksinerin­gen vil gå raskere enn først forventet, sier Toldnaes.

180 nye doser denne uken

Både i Arendal og Froland er vaksinerin­gen godt i gang på sykehjemme­ne og institusjo­nene.

– I Arendal er rundt 190 vaksinert, pluss minus en til to vaksiner. I Froland er 18 personer vaksinert, opplyste kommuneove­rlege Helene Rakeie til Agderposte­n i helgen.

Denne uken får Arendal 180 nye vaksinedos­er.

Flere hundre har meldt seg

En uke før fristen går ut, har flere hundre mennesker meldt sin interesse for å vaere med på å vaksinere i Arendal:

– Vaksinerin­g er en krevende operasjon, og vi må vaksinere mange. Vi regner med å ha en kapasitet til å vaksinere 120 personer i timen, opplyste vaksinekoo­rdinator i Arendal, Heidi Helene Hamre før helgen.

Felles vaksinerin­gen skal skje i Sør Amfi når den tid kommer. Det er fortsatt uvisst når de andre gruppene kan vaksineres.

– Det avhenger av hvor fort vi kan vaksinere de 8.500 innbyggern­e som er i risikogrup­per. Vi regner med å gjøre oss ferdig med å vaksinere på sykehjemme­ne i neste uke. Deretter står de over 85 for tur, forklarer hun.

Naermere 1000 i Agder

De siste tilgjengel­ige tallene fra FHI (8. januar) over antallet vaksinerte i Agder, viser at minst 932 personer har mottatt første dosen av vaksinen.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELINE STORSAETER ?? KOMMUNEOVE­RLEGE: Helene Rakeie.
FOTO: ELINE STORSAETER KOMMUNEOVE­RLEGE: Helene Rakeie.
 ??  ?? VAKSINERT: Her får Alice Egeland (89) og Paul Axel Fleischman­n (80) den første av to doser.
VAKSINERT: Her får Alice Egeland (89) og Paul Axel Fleischman­n (80) den første av to doser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway