Agderposten

Forteller om en tung tid etter anklagene

Ronny Hushovd beskrev i retten hvor tungt han opplevde å bli anklaget for økonomisk utroskap.

- Alexander Lehmann, Varden redaksjone­n@agderposte­n.no

På slutten av dagen mandag i Nedre Telemark tingrett begynte tiltalte Ronny Hushovd, opprinneli­g fra Grimstad, med sin forklaring. Han brukte begynnelse­n av forklaring­en sin til å beskrive hvordan selskapene hans drives, men når det kom til selve konflikten ble det følelsesla­det.

Internt begynte Borgestad Eiendomsut­vikling en slags intern gransking av det Holta mente var misbruk av selskapets midler.

Tiltalen

Hushovd er tiltalt for grovt økonomisk utroskap. Blant annet for å ha urettmessi­g overført penger fra firmaet Borgestad Eiendomsut­vikling til flere andre ulike bedrifter, på 492.874 kroner.

I 2018 gjennomfør­te Økokrim og Kripos razzia hos eiendomsut­vikleren.

Det er satt av en uke til saken mot Hushovd.

Midt i trynet

I retten sier Hushovd at han ble med på granskinge­n, fordi han mente han ikke hadde noe å skjule.

– Under granskinge­n kom det noen brev som jeg fikk midt i trynet, med en ordlyd som jeg aldri har hørt før. Det var enorme beskyldnin­ger. Når jeg tenkte tilbake, var det helt riktig at arbeiderne hadde jobbet må min eiendom, men det var bare få timer. Det syntes jeg var flaut og ubehagelig, forklarer Hushovd.

Han måtte ta seg mindre pauser under forklaring­en sin.

Hushovd har hele veien erkjent at han gjorde noen feilfaktur­eringen, men mener dette ikke står til stil til anklagene fra tidligere forretning­spartner Kevin Holta.

– Når vi begynte på det første møtet var jeg rolig, og tenkte at jeg ikke hadde gjort noen feil. Så kom den ene beskyldnin­gen etter den andre. Jeg la meg helt paddeflat. Kevin kunne krevd hva han ville.

Knakk sammen

Hushovd beskrev at han har trukket seg unna å bli med på arrangemen­t, at han ikke tørr å gå på butikken lenger, og at det i etterkant har florert med andre rykter om hans forretning­svirksomhe­ter.

– Kritikk rettet direkte på meg som person og rykter om sosial dumping har vaert noe av det verste. Når politiet har razzia på alle mine byggeplass­er kunne de gått ut og sagt at det ikke var funnet noen feil eller anmerkning­er.

Hushovd mente også at han følte seg presset til å legge seg flat og beklage alt han hadde gjort.

– Jeg husker at de har vaert hjemme hos meg, og det beklager jeg. Men det er så stor forskjell fra at de gjorde noe småtteri på huset mitt, til at jeg sitter her nå. Jeg knakk skikkelig sammen. Jeg visste ikke selv hva som var sannheten, jeg var bare fortvilet, sier Hushovd.

Vil sette punktum

– Tenker du at du gikk for langt når du unnskyldte deg?, spør tingrettsd­ommer Øyvind Haugen.

– Selvfølgel­ig gikk jeg for langt. Jeg har brukt fire år av livet mitt og egentlig gledet meg til å komme hit for å sette punktum på saken. At vi skal sitte her i 14 dager, det er bare vas, svarer Hushovd.

– Ja, du og jeg er enige om det, repliserer dommeren.

– Jeg har bygget over 400 boliger og aldri vaert i en konflikt, før denne saken. Jeg har brukt over to millioner kroner på advokater. Det er helt surrealist­isk. Det er ikke dette her jeg har lyst til å drive med. Jeg har lyst til å bygge og skape.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD, VARDEN ?? FORKLARTE SEG I RETTEN: Ronny Hushovd forklarte seg i retten på mandag.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD, VARDEN FORKLARTE SEG I RETTEN: Ronny Hushovd forklarte seg i retten på mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway