Agderposten

Kan vi håpe på lys i mørket?

Onsdag morgen skjedde det igjen. En person ble påkjørt ved rundkjørin­gen i Barbu i Arendal. Nå bør noen se lyset, før en enda mer alvorlig ulykke skjer.

-

▶ Fem ganger de siste årene har det vaert farlige ulykker i denne rundkjørin­gen. Fire ganger tidligere er det også gående som er blitt rammet. Tre av gangene skjedde det mens det var mørkt, ifølge statistikk fra Statens vegvesen.

▶ Agderposte­n har også en rekke ganger omtalt påkjørsler i denne rundkjørin­gen. For to år siden ble en person sendt til sykehus etter en påkjørsel bakfra ved det ene gangfeltet. I kommentare­r til Agderposte­n er det mange lesere som forteller om trafikkfar­lige situasjone­r de har opplevd i denne rundkjørin­gen. De vil trolig vaere en del av mørketall.

▶ Trond Marius Gabrielsen bor langs Kystveien, og har i flere år samlet velforenin­gene for å sikre tiltak langs ulykkestre­kningen på fylkesvei 410. Han er en av dem som fortviler:

▶ – Vi bruker mye tid på å snakke med politikere, veivesen og fylkeskomm­unen, men det er ingen plan for strekninge­n fra Barbu til Krøgenes. Nå kommer ny batterifab­rikk med flere tusen ansatte, noe som er veldig positivt, men trafikken vil øke uten at sikkerhets­tiltak iverksette­s, sier Gabrielsen til Agderposte­n.

▶ I sum går det altså an å konkludere med at rundkjørin­gen ved togstasjon­en i Arendal er blant Arendals farligste rundkjørin­ger, og at den kan bli farligere.

▶ I sum forteller de mange nyhetsarti­klene, klagene og statistikk­en også om at de mange nesten-ulykkene burde godt kjent for dem som kan beslutte å gjøre noe med det i Agder fylkeskomm­une.

▶ Vi har en nullvisjon for trafikksik­kerhet i Norge. Mange opplever ofte at det må alvorlige ulykker til, før de ansvarlige der de bor endrer fartsgrens­er eller innfører andre tiltak som gjør sikkerhete­n bedre Det gjelder spesielt for mye trafikante­r.

▶ Et lyspunkt i form av et trafikklys i denne rundkjørin­gen er blant noe av det som bør vurderes, slik at farlige ulykker og nestenulyk­ker ikke blir enda mer farlige. Vi har ingen liv å miste.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? ULYKKE: En kvinne i 40-årene ble påkjørt ved togstasjon­en i Barbudalen onsdag morgen.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ULYKKE: En kvinne i 40-årene ble påkjørt ved togstasjon­en i Barbudalen onsdag morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway