Agderposten

Å legge ned Møllers asyl barnehage vil, etter alle solemerker, styrke de private barnehagen­e i sentrum

Billigere offentlig barnehage i Arendal.

- Asbjørn Olsen Bystyrerep­resentant Arendal Ap, oppvekstko­miteen

UnDEr BystyrEts møtE 17. desember 2020, ble det besluttet å gjøre endringer i barnehages­truktur i og rundt Arendal sentrum. Dette ble sterkt støttet av blant andre Høyre. Endringen kom som en følge av innstillin­gen fra det Høyre-ledede barnehageu­tvalget.

DEn strukturEl­lE EnDrinGEn

som ble gjort i sentrum ved blant annet å legge ned Møllers asyl barnehage vil, etter alle solemerker, styrke de private barnehagen­e som er i sentrum.

I DEt sAmmE bystyremøt­et ble det flertall for å sette ned foreldrebe­talingen i de kommunale barnehagen­e med kr 500,- pr. barn pr. måned. Dette etter et forslag fra posisjonen i bystyret, for å motivere foreldre til bruke kommunale barnehager.

DEttE vEDtAkEt HAr Høyre via representa­nt Linda Øygarden varslet omkamp om, da de betvilte lovlighete­n av vedtaket og mente at dette ville ramme private barnehager urimelig.

Private Barnehager­s LandsfOrbu­nd (PBL) påklaget også vedtaket til Statsforva­lteren, som i dag, 11.1.2021, har kommet med sitt svar, som er krystallkl­art i favør av bystyrets flertallsv­edtak av 17.12.2020.

Man kan spørre seg om Høyres gruppe, både i oppvekstko­mité og bystyre i det hele tatt bryr seg om kommunale barnehager, noe de iherdig hevder, når man ser hvilket initiativ de legger ned i å overprøve bystyrets flertallsv­edtak og som de vil ha omkamp om, uansett svar fra Statsforva­lteren.

StatsfOrva­lteren har sagt sitt,

vedtaket er lovlig.

FOreldre i kOmmunale barnehager kan glede seg over lavere foreldrebe­taling, kr 5500 spart pr. barn pr. år.

 ?? FOTO: ELINE STORSAETER ?? MØLLERS ASYL: Nedlegging av Møllers asyl barnehage er ledd i en større plan, som Asbjørn Karl Olsen mener vil styrke de private barnehagen­e i Arendal sentrum.
FOTO: ELINE STORSAETER MØLLERS ASYL: Nedlegging av Møllers asyl barnehage er ledd i en større plan, som Asbjørn Karl Olsen mener vil styrke de private barnehagen­e i Arendal sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway