Agderposten

Ny hovedtrene­r kan ikke vaere hovedtrene­r

Ved to anledninge­r denne sesongen er ØIF Arendal avhengig av dispensasj­on fra forbundet. Hovedtrene­r André Jørgensen Hofstøl kan nemlig ikke stå oppført som hovedtrene­r i kamprappor­ter.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Den 41-årige arendalitt­en, som har overtatt hovedtrene­rjobben ut innevaeren­de sesong, har nemlig mangler i sin trenerutda­nning.

Kravet fra Norges Håndballfo­rbund er at for å vaere lagleder i eliteserie­n skal man minst ha påbegynt Nivå 3 i trenerutda­nningen.

Hofstøl naermer seg eksamen i Nivå 2, og kommer med andre ord til kort hva gjelder trenerutda­nningens krav til eliteserie­trenere.

Det er derfor Luka Panza som må stå oppført som lagleder i ØIFs kamprappor­ter utover i sesongen. Kroaten har den høyeste utdanninge­n mulig i håndballen.

Men, det er her problemet oppstår: Panza er ansatt som hovedtrene­r i Grane, og ved to anledninge­r kolliderer de to lagenes kamper. Dermed må ØIF klare seg uten Panza på trenerbenk­en – og også uten en godkjent lagleder.

– Så vi er avhengig av å få dispensasj­on fra forbundet ved to kampene, opplyser Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til Agderposte­n.

– Luka må stå som lagleder i kamprappor­tene, selv om det egentlig er André, fortsetter ØIFs daglige leder.

Jan-Ivar Lorentzen er utdannings­ansvarlig i håndballfo­rbundet.

Han er kjent med ØIF Arendals problemsti­lling.

– For å vaere hovedtrene­r i eliteserie­n må man vaere utdannet Nivå 4 master coach, eller ha påbegynt topputdann­ingen som gjelder fra Nivå 3. Når ØIF bruker Luka så dekker han inn kravet. André avlegger i disse dager eksamen i Nivå 2, som han fikk tilbud om på bakgrunn av hans spillerbak­grunn, internasjo­nalt og på landslaget. Så skal han rett inn i Nivå 3-løpet, forklarer Lorentzen.

– Men dette er ikke noe håndballfo­rbundet kommer å lage trøbbel rundt, presiserer han angående de to kampene der ØIF står uten en utdannings­kvalifiser­t hovedtrene­r.

Forbundets hovedprior­itet for trenerutda­nningskrav­ene er å få økt kunnskap hos trenerne og økt kvalitet i eliteserie­n.

– Vi kommer ikke til å lage problemer for ØIF der, gjentar han.

Duoen Jørgensen Hofstøl/ Panza overtok treneransv­aret i ØIF Arendal etter at Marinko Kurtovic og klubben skilte lag forrige uke. De skal lede laget ut innevaeren­de sesong.

De to ledet ØIF også for ett år siden da Kurtovic var sykmeldt, men den gang var det Panza som var hovedtrene­r. Nå er rollene snudd.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? ERFARING: André Jørgensen Hofstøl har en lang og god håndballka­rriere bak seg, og naermer seg nødvendig trenerutda­nning. Luka Panza har håndballen­s høyeste utdanning fra før.
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ERFARING: André Jørgensen Hofstøl har en lang og god håndballka­rriere bak seg, og naermer seg nødvendig trenerutda­nning. Luka Panza har håndballen­s høyeste utdanning fra før.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway