Agderposten

Måtte ansette for å ta unna gavekorten­e

Salget av lokale gavekort i Arendal tok helt av før jul, og i de to månedene før jul ble det solgt mer enn dobbelt så mange sentrumsga­vekort i Arendal som året før.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Vi har måtte ansette folk for å få produsert alle gavekorten­e i tide. Dette viser at arendalitt­er, både private og bedriftene, har valgt å støtte lokale butikker i handling, ikke bare på sosiale medier, sier leder i Arendal By AS, Sverre Knutsen.

Superøknin­gen

I hele 2019 ble det handlet sentrumsga­vekort i Arendal for 4,8 millioner kroner.

I 2020 endte man på 7,1 millioner kroner.

Allerede i november, kunne Arendal By AS glede seg over at salget av Sentrumsga­vekort var tregangen så høyt den måneden, sammenlign­et med året før. Desember ble noe svakere, men opplevde også en stor økning, fra en omsetning på 1,9 millioner i 2019, mot 2,7 mill. i 2020.

– Alle fortjener en takk for at de har blitt med på å støtte byen. Restaurant­ene har fått merke pandemien kraftig, men det virker som butikkene har klart seg greit, sier Knutsen.

Dobbel suksess

De to sentrene Alti Arendal og Alti Harebakken så den samme trenden, og gleder seg over støtten. De to sentrene solgte i 2020 gavekort for rundt 6,8 millioner kroner.

– Dette er en stor prestasjon når vi i tillegg har det svaert gode sentrumsga­vekortet i byen, sa da senterlede­r Hilde B. J. Engene til Agderposte­n i desember.

– Skiller du ut senteret i sentrum og slår sammen med sentrumsga­vekortene, er det solgt gavekort for over ti millioner kroner, og det kommer i tillegg til kortene de enkelte butikkene selger. Det er ikke dødt i sentrum, men en flott entusiasme og aktivitet, sier Sverre Knutsen.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? FORNØYD: Sverre Knutsen, leder i Arendal By AS, er strålende fornøyd med at sentrumsga­vekortene gikk unna som hakka møkk. – Vi måtte faktisk ansette flere folk for å ta unna alt før jul, sier han.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N FORNØYD: Sverre Knutsen, leder i Arendal By AS, er strålende fornøyd med at sentrumsga­vekortene gikk unna som hakka møkk. – Vi måtte faktisk ansette flere folk for å ta unna alt før jul, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway