Agderposten

Skoleelev smittet ber gjester vaere obs

Flere elever og laerere er satt i karantene torsdag etter påvist koronasmit­te hos en elev på Sam Eyde videregåen­e skole i Arendal. Eleven jobbet på kaféen Unwrapped flere dager sist uke, og kommuneled­elsen ber kafégjeste­r vaere oppmerksom­me.

- Silje Bratland Roksvåg & Marit Elisabeth Strand

– Vi har fått bekreftet smitte hos en elev ved Sam Eyde videregåen­de skole i dag. Derfor må vi ut med noe informasjo­n til innbyggern­e, sa ordfører Robert C. Nordli (Ap) torsdag formiddag.

Administra­sjonen ved Sam Eyde videregåen­de skole oppgir på sin hjemmeside at personen som har testet positivt for koronaviru­set, er elev ved Vg2 Medier og kommunikas­jon.

– På grunn av rødt nivå ved skolen er det få naerkontak­ter, derfor er kun 18 elever og 3 laerere bedt om å gå i karantene, opplyser skolen.

Karantenen varer til og med søndag 17. januar.

– Skolen har god kontakt med kommunens smittevern­team, og alle det gjelder har fått beskjed direkte, sier studierekt­or Liv Bjørnson.

Har besøkt kafé

Eleven som er bekreftet smittet jobbet på kafeen Unwrapped i Torvgata i Arendal sentrum sist helg.

Ordføreren ber alle som har vaert innom kafeen på følgende tidspunkte­r vaere ekstra oppmerksom­me på symptomer:

• Torsdag 7. januar kl. 16 - 17

• Fredag 8. januar kl. 15 - 17

• Lørdag 9. januar kl. 13 - 16 Personer som har vaert innom i disse tidsrommen­e trenger altså ikke å gå i selvpålagt karantene med mindre de har symptomer på sykdom.

– Men har du det, skal du gå i karantene og bestille time til testing med det samme, sier ordfører Nordli.

Testkapasi­teten i Arendal er god, og kan skaleres opp raskt ved behov.

Nytt tilfelle onsdag

Smittespor­ingsteamet jobber videre med å kartlegge naerkontak­ter og personer som må i karantene etter det nye smittetilf­ellet.

Også onsdag fikk Arendal en nytt smittetilf­elle. Med de to siste tilfellene har Arendal kommune nå registrert i alt 183 smittede med Covid-19 siden pandemiens utbrudd.

 ?? FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG ?? UNWRAPPED: Ordføreren ber kunder som har besøkt kaféen Unwrapped i sentrum, vaere obs på symptomer.
FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG UNWRAPPED: Ordføreren ber kunder som har besøkt kaféen Unwrapped i sentrum, vaere obs på symptomer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway