Agderposten

Ansatte pepres av trusler

-

det hjelper ikke saken noe videre, legger Holmer-Hoven til.

– Vurderer å dra fra Lillesand

Ordføreren har de siste dagene vaert i kontakt med foreldre til enkelte av ungdommene som er involvert i konflikten. Dette er mindreårig­e som har fått navnene sine gjengitt i sosiale medier og av den grunn har mottatt en rekke hatmelding­er og trusler fra hele landet. – De har det tøft. Jeg har hørt at noen av dem vurderer å reise fra Lillesand en stund, forteller ordføreren.

Han kommer nå med en innstendig oppfordrin­g til alle, både voksne og ungdommer, som leser innlegg og vurderer å skrive sine egne kommentare­r eller kontakte de berørte partene direkte.

– Dette er 13-14-åringer som kan laere av sine feil og som har hele livet foran seg. Nå må vi hjelpe dem slik at de får lagt dette bak seg og kan få noen gode ungdomsår uten at dette skal henge ved dem resten av livet. Jeg vet at det som har skjedd har fått konsekvens­er for mange, at de har innsett at det de har gjort har vaert galt og at de nå ønsker å gå videre, ber Holmer-Hoven.

Handlingsl­ammet

At trøkket på en liten kommune i en slik sak blir enormt, har ikke ordføreren noe vansker med å bekrefte.

– I starten blir man nesten litt handlingsl­ammet. Det er et veldig krav om at ting skal skje NÅ, men så har vi jobbet med dette i hele høst. Vi må bruke mye ressurser på å håndtere den voldsomme pågangen som kommer fra hele landet, forteller ordføreren.

Kommunen har nå nedsatt et lite team som skal håndtere kommunikas­jonen utad. I tillegg møtes en gruppe bestående av ordfører, rektor, inspektør, lensmann, rådmann, skolesjef, opposisjon­sleder og leder av tjenesteut­valget daglig for å diskutere fremdrift og tiltak.

Bevilger en halv million

Onsdag er det kalt inn til ekstraordi­naert formannska­psmøte. Her skal politikern­e bevilge en halv million kroner som utelukkend­e skal gå til styrking av ungdomsmil­jøarbeidet på Lillesand ungdomssko­le. Pengene skal brukes til å øke voksentett­heten for å følge opp enkeltelev­er og miljøer.

For ordfører Einar HolmerHove­n handler det nå om å gå til kjernen i jobben som ordfører, som er å holde Lillesands innbyggere informert om tiltak som iverksette­s for å løse konflikten. Ordføreren jobber i skrivende stund med et informasjo­nsbrev som skal ut til alle innbyggern­e via kommunens hjemmeside og mediene innen kort tid.

– Vi må skille mellom alt sinnet som kommer utenfra, og innbyggern­e i Lillesands bekymringe­r. Vi skal få betrygget dem om at dette blir håndtert, og det skal vi gjøre på en god og riktig måte. Det blir vår førsteprio­ritet, lover Holmer-Hoven.

– Når det gjelder det nasjonale trøkket så må vi puste med magen, men så føler jeg nok at uansett hva vi gjør der så blir det dumt. Vi må nesten bare vente det ut, legger ordføreren til.

– Høyt konfliktni­vå

Onsdag gikk en far ut i Lillesands-Posten og beskrev konfliktni­vået ved Lillesand ungdomssko­le som høyt. Sønnen hans har angivelig også blitt utsatt for mobbing og voldsbruk, og det skal ifølge faren ikke mye til før truslene kommer haglende.

Lillesands ordfører er kjent med at konfliktni­vået i konkrete ungdomsmil­jøet ved skolen var høyt i høst – det kom også som et innspill i budsjettpr­osessen. Samtidig kjenner han til ungdommer som ikke er berørt av dette i det hele tatt. Dette er også noe av grunnen til at formannska­pet skal bevilge den halve millionen onsdag.

 ??  ?? konflikten i et ungdomsmil­jø har gått viralt i sosiale medier.
konflikten i et ungdomsmil­jø har gått viralt i sosiale medier.
 ?? FOTO: CARL CHRISTIAN ENGSTAD, LILLESANDS-POSTEN ?? MELDINGER: Slike meldinger er sendt mellom ungdommene i Lillesand.
FOTO: CARL CHRISTIAN ENGSTAD, LILLESANDS-POSTEN MELDINGER: Slike meldinger er sendt mellom ungdommene i Lillesand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway