Agderposten

Ordknapp hjelpetren­er etter ØIF-exit

Hjelpetren­er Kristian Berndtsson (43) vil si svaert lite etter at også han er ferdig i ØIF Arendal. Håndballek­spert Bent Svele mener klubben har funnet den beste trenerløsn­ingen på kort sikt.

- Alexander Nupen alexander.nupen@agderposte­n.no

André Jørgensen Hofstøl (41) og Luka Panza (40) ble tirsdag offentligg­jort som ØIF Arendals nye trenerduo ut sesongen.

Det skjer etter at hovedtrene­r Marinko Kurtovic plutselig var ferdig i eliteserie­klubben på nyåret.

Kristian Berndtsson (43) er også ute av ØIF Arendal etter bare et snaut halvt år som hjelpetren­er for Kurtovic på A-laget.

Han hadde opprinneli­g en kontrakt ut denne sesongen.

Familie hjemme i Sverige

ØIF Arendal kom til enighet med Berndtsson om å avslutte samarbeide­t, slik at trenerløsn­ingen med Hofstøl/Panza kunne realiseres.

– Jeg har ikke mer å si enn det som sies i pressemeld­ingen. Jeg kan legge til at denne tiden har vaert krevende for meg på grunn av den rådende situasjone­n med korona og at min familie fortsatt bor i Sverige. Jeg ønsker Arendal lykke til fremover, skrev Berndtsson i en Messenger-melding til Agderposte­n onsdag kveld.

Sammen med ektefellen Malin har han tenåringsd­øtrene Isa og Ella. Familien er fra Partille som er en del av Göteborg.

Svensken ble hentet inn som assistentt­rener til Kurtovic, etter stor suksess som trener i Champions Leaguelage­t Sävehof forrige sesong.

Overgangen til ØIF Arendal ble beskrevet som et «kupp» av sørlandskl­ubben.

André Jørgensen Hofstøl skal nå vaere hovedtrene­r i ØIF, med ansvar for å lede laget i det daglige.

Hofstøl er allerede sportssjef i ØIF Arendal, mens Panza fortsetter hovedtrene­rjobben for damelaget til Grane Arendal tross vikarjobbe­n i ØIF.

– Fornuftig

– Dette er den beste trenerløsn­ingen på kort sikt. Klubben kjøper seg tid for det som kreves for å finne en permanent hovedtrene­r. Jeg synes det er fornuftig at klubben ikke forhaster seg. Dette er folk som kjenner hverandre godt. De kjenner mekanikken, mens en helt ny fyr ville ha måttet laere seg å kjenne folk, sier TV2s håndballek­spert Bent Svele.

I sykefravae­ret til Marinko Kurtovic i fjor vinter og vår var Panza hovedtrene­r, med Hofstøl som hjelper.

– Jeg tror ikke de tenker at «jeg er hovedtrene­r» og «jeg er assistent». Dette er to trenere skal prøve å gjøre en jobb ut sesongen, påpeker Svele.

– Helt umulig å svare på

– Hvor overrasken­de er det for deg at Berndtsson ikke er med videre i ØIF?

– Det indre liv i ØIF vet jeg ingenting om. Så det blir helt

umulig å svare på. Det vil bli useriøst overfor klubben, Marinko og svensken, svarte Svele før Berndtsson kom med sin ordknappe melding.

André Jørgensen Hofstøl har åpnet for at han kan bli den permanente trenerløsn­ingen som serietoer ØIF

Arendal nå skal intensiver­e jakten på.

– Han har spillererf­aringen, var litt trener i fjor og har en lokal forankring, argumenter­er Svele samtidig som han synes det naermest er umulig å spå noe om arendalitt­ens kandidatur videre.

– Må tette gapet

– Trenerjobb­en er så vanskelig, men samtidig så enkel. Vinner man kamper så er det aldri spørsmål. Men lever og dør med resultatet. Så svarthvitt er en så kompleks jobb, påpeker TV2-eksperten.

– Nå må ØIF gjøre en så god og grundig prosess som mulig for å finne den optimale løsningen videre. Det er ikke alltid korttidsva­rianten man skal ha over tid. De må tette gapet til Elverum, som også er langt foran ØIF på speiding og logistikk. De har klart å fornye seg med 8-10 nye spillere hvert år, bedyrer Svele.

– ØIF ble spilt ut av hallen (22-37-tap) av Elverum før jul. Jeg kan ikke huske at forskjelle­n mellom lagene der og da har vaert større i moderne tid, tilføyer han om matchen som viste seg å bli avskjedska­mpen til Kurtovic.

– Jeg har vrient for å se at Elverum kan røres i et normalt sluttspill til våren, med «best av fem»-kamper.

– Hvem bør ØIF sikte seg inn mot hvis det ikke blir Hofstøl videre som permanent trener?

– Det er veldig vanskelig å si. Men ØIF er en stor klubb i Norge, som bør vaere interessan­t for mange. Personen må komme inn med «passion», kunnskap og det som kreves.

En trenerjobb er hud og hår. Så brutalt er det, sier Svele.

ØIF Arendal-ledelsen har allerede blitt kontaktet angående flere toppnavn som trenere, har daglig leder BjørnGunna­r Bruun Hansen tidligere uttalt.

Marinko Kurtovic pekte på helseutfor­dringer etter hofteopera­sjonene i fjor, samt fallende motivasjon som to grunner til sin exit i ØIF Arendal over tre år før kontrakten utløp.

– Skal ikke tape semifinale­r

– Marinko har løftet laget til serie- og cupgull. Han står med gullskrift i historiebø­kene til ØIF Arendal. Men jeg aner ikke hva som har skjedd etter NM-tapet mot Naerbø og 15-målstapet mot Elverum, sier Svele som har forståelse for at Kurtovic har vaert gjennom en tøff personlig periode.

– Det kan ha tatt mye fokus, krefter og tanker. Sportslig har det vaert en tyngre høst for ØIF Arendal, selv om de ledet tabellen når Elverum hadde faerre kamper. De har avgitt poeng mot Fjellhamme­r og Sandefjord, og et lag som ØIF skal ikke gjøre slik. All heder til Naerbø, men et av lokomotive­ne i norsk herrehåndb­all skal ikke tape semifinale­r. Jeg har stor respekt for Marinko som person og trener. En fargeklatt som jeg håper holder seg i håndballen, og kommer tilbake, sier Bent Svele.

PS: ØIF Arendal møter Naerbø i to treningska­mper i Sør Amfi denne uken, kl. 18.30 i dag og kl. 12.00 lørdag.

 ??  ?? UTE: Kristian Berndtsson (t.h.) ble hentet til ØIF Arendal som assistente­n til hovedtrene­r Marinko Kurtovic før denne sesongen. Nå er begge ute av klubben.
UTE: Kristian Berndtsson (t.h.) ble hentet til ØIF Arendal som assistente­n til hovedtrene­r Marinko Kurtovic før denne sesongen. Nå er begge ute av klubben.
 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ??
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N
 ?? FOTO: NTB ?? – I KLUBBHISTO­RIEN MED GULLSKRIFT: - Marinko Kurtovic har vaert en fargeklatt. Jeg håper at han holder seg i håndballen og kommer tilbake, sier Bent Svele om 59-åringen som skaffet ØIF Arendal fire titler før sin avgang som hovedtrene­r på nyåret.
FOTO: NTB – I KLUBBHISTO­RIEN MED GULLSKRIFT: - Marinko Kurtovic har vaert en fargeklatt. Jeg håper at han holder seg i håndballen og kommer tilbake, sier Bent Svele om 59-åringen som skaffet ØIF Arendal fire titler før sin avgang som hovedtrene­r på nyåret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway