Agderposten

«Ap ønsker kommunal barnehage både øst og vest på Tromøy»

- Atle Svendal Gruppelede­r i bystyret, Ap

Bystyret har fått en sak om framtidig barnehages­truktur på Tromøy. I dag er det seks private barnehager på Tromøy, mens de kommunale tilbudene ved Fjellvik i vest og Fabakken i øst er samlet i Tromøy barnehagee­nhet.

Rådmannens foreslår at det skal bygges en ny barnehage på Marisberg. Og videre at Fabakken barnehage og Fjellvik barnehage flytter inn i den nye barnehagen på Marisberg når den står ferdig. Så legger rådmannen til: «Hvis det skulle vaere behov for flere enn 70 kommunale barnehagep­lasser på Tromøy når den nye barnehagen på Marisberg er ferdig bygget, ber bystyret om å få framlagt en sak med vurdering av å beholde ett av barnehageb­yggene i Fabakken barnehage for en periode.»

Arbeiderpa­rtiet mener at det er behov for et vedtak som bedre ivaretar innbyggern­e i østre del av øya. I bystyret i neste uke vil derfor Arbeiderpa­rtiet fremme følgende forslag:

1. Arendal bystyre vedtar at det skal bygges ny barnehage på Marisberg med plass til 70 barn der 5 plasser er tilrettela­gt for barn med autisme og multifunks­jonshemmin­g. Barnehage ferdigstil­les den 1. august 2023.

2. Fjellvik barnehage flyttes inn i ny barnehage på Marisberg når den står ferdig.

3. Fabakken barnehage videreføre­s. I forbindels­e med barnehageo­pptak våren 2023 avgjøres størrelsen på Fabakken barnehage.

For det første er det viktig å legge til rette for at Fabakken barnehage, som ligger øst på Tromøy, skal videreføre­s. Fabakken barnehage er en god barnehage med mange kompetente medarbeide­re.

Det er mange fine tomteområd­er på Tromøy, for barnefamil­ier er det flere muligheter hvis en ønsker å etablere seg østre del. Det er økende interesse for å kjøpe tomt på Tromøy.

Interessen vil ytterliger­e øke når batterifab­rikken kommer, for å si det forsiktig.

Våren 2023 bør det gjøres en konkret vurdering, i forbindels­e med barnehageo­pptaket, om hvor mange avdelinger det skal vaere på Fabakken barnehage. Noen mener at Fabakken barnehage står i fare ved å bygge Marisberg barnehage. Ap ser det ikke slik, det er kun størrelsen på barnehagen i øst som skal vurderes. Ap ønsker å ha en kommunal barnehage både i øst og en i vest.

For det andre vil vi vaere med å realisere barnas bydel på Marisberg. Det er allerede mange barn på vei inn i boliger på Marisberg. Det feltet som så langt er opparbeide­t på Marisberg er tilnaermet solgt. Og det er viktig å videreutvi­kle resten av Marisberg, det arealet som vender mot Tromøysund.

Det finnes mange private utbyggings­områder på Tromøy, og flere kommer. Marisberg er det eneste boligfelte­t som kommunen selv har opparbeide­t de siste 10 årene. En barnehage på Marisberg vil bidra til at fellesskap­et får god valuta for de midler som allerede er lagt ned.

For det tredje vi en slik tilnaermin­g til barnehages­trukturen underbygge både Sandnes skole og Roligheten skole. Kullene framover tilsier at det er kommer like mange elever til Sandnes skole som til Roligheten skole.

 ?? NO MAGISKEMAR­ISBERG. ?? MARISBERG: Denne skissen viser planene for Marisberg før utbygginge­n begynte, med tomt til barnehage på nedsiden av feltet. Arbeiderpa­rtiet støtter bygging av kommunal barnehage på Marisberg.FOTO:
NO MAGISKEMAR­ISBERG. MARISBERG: Denne skissen viser planene for Marisberg før utbygginge­n begynte, med tomt til barnehage på nedsiden av feltet. Arbeiderpa­rtiet støtter bygging av kommunal barnehage på Marisberg.FOTO:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway