Agderposten

Satser en halv million på golfmoro

Golfintere­ssen gikk i taket i Norge i annerledes­året 2020. Nå har en lokal trio investert rundt 500.000 kroner i «BirdieHuse­t» på Fevik.

- Alexander Nupen alexander.nupen@agderposte­n.no

Tidligere landslagss­piller Ofeigur Johann Gudjonsson har sammen med Morten Johansen og Espen Asbjørnsen nylig åpnet tilbudet på Østre Vessøya på Fevik.

– Vi har fått en forrykende start, og det har vaert over all forventnin­g. Åpningsuka var helt fantastisk. Vi har leid ut 50 timer. Vi har et ganske stort kontaktnet­t innen golf, så jungeltele­grafen har gått, sa Gudjonsson til Agderposte­n tirsdag denne uken.

– Ikke spart på noe

Et 40 kvadratmet­er stort rom er designet med golfsimula­tor, lerret og lydanlegg som initiativt­akerne har bladd opp for.

– Vi har ikke spart på noen ting. En simulator koster ganske mye. Dette er det beste systemet man kan få. Vi har investert rundt 500.000 kroner, forteller Gudjonsson.

– Jeg har spilt golf i 30 år, og har opplevd golfsimula­torer som har vaert urealistis­ke og kjedelige, sier 40-åringen før han kommer med reklamen for det nyoppstart­ede tilbudet.

Golfsimula­torer finnes på Sørlandet fra før, deriblant på Nes Verk i Tvedestran­d i regi av Arendal & Omegn Golflubb, samt i Kristiansa­nd.

Kan utvide

– Hvorfor satser dere nå?

– Golf-Norge opplevde en enorm vekst i 2020 etter at covid-19 kom. For oss startet det med at Espen Asbjørnsen ønsket å ha et sted hvor han kunne slå baller, med matter og nett. Jeg anbefalte lagerbygge­t på Fevik, og så gikk vi «all in». Her er det mulig å utvide med ett rom til hvis interessen er til stede i befolkning­en i Arendal og Grimstad, forklarer Gudjonsson.

Størst vekst i Norden

Norske golfklubbe­r fikk 15.000 flere medlemmer i 2020. Økningen på 14 prosent var den største i Norden, ifølge artikkel på nettstedet Norsk Golf før jul. – Men er det ikke «risky» å satse i disse koronatide­r?

– Jojo, det er stor risiko. Men covid-19 gjør at folk er mer hjemme. Og da man de ha noe å gjøre på fritiden. Golf er relativt sikkert med hensyn til smittevern. I sommer måtte jeg vente i tre timer på å komme med ut på banen til Arendal & Omegn golfklubb. Jeg kan ikke huske at jeg de siste 20 årene har måttet bestille starttid der, forteller Gudjonsson.

Selve navnet «BirdieHuse­t» er for golfkjenne­re lett å koble til sporten.

Uttrykket «birdie» betyr at man slår ballen i hullet på ett slag mindre enn det som er definert som standard («par»).

Hobbyprosj­ekt

De tre golfentusi­astene har alle sivile jobber fra før.

– Det har aldri vaert i tankene at vi skal leve av «BirdieHuse­t, og bli rike av det. Så lenge vi går i null, er vi fornøyd. Det er bare bonus om vi går i pluss. Dette er et hobbyprosj­ekt, understrek­er Ofeigur Johann Gudjonsson.

40-åringen fra Island kom til Norge på slutten av 1980-tallet.

Han var på golflandsl­aget i fire år, deltok i fire EM og

satset heltid på sporten i flere sesonger. Nå er han utdannet ingeniør, og driver innen gravemaski­nbransjen.

De to kompisene jobber innenfor elektro og betong.

Action på kveld, rolig på dagtid

På «BirdieHuse­t» på Fevik fungerer det slik at deltakerne bestiller rommet på timebasis.

Det er rimeligst på dagtid å bruke simulatore­n.

– Noen har påpekt at opplegget er dyrt, men vi er på linje med prisene i Kristiansa­nd, og vi er billigere enn storbyene, bedyrer Gudjonsson på vegne av gründerne.

Timene har gått hyppigst unna på ettermidda­g og kveld, mens det foreløpig har vaert langt mer vrient å fylle opp på dagtid.

– Der håper vi flere eldre og pensjonist­er vil komme, oppfordrer Gudjonsson.

Ingen klubbtilhø­righet

På grunn av ekstra strenge koronarest­riksjoner har norske golfklubbe­r midlertidi­g stengt ned sine tilbud.

«BirdieHuse­t» kan på sin side holde det gående, ettersom det ikke tilhører noen klubb.

– Vi er uavhengige, og hører inn under reglene for selskapslo­kaler, forklarer Gudjonsson.

Men smittevern­regler må uansett følges for de fire personene som maksimalt får bruke rommet av gangen. Det betyr egne køller, én meters avstand og Antibac.

 ??  ?? BEDRE ENN Å GÅ UTE: Mens gradestokk­en viser 8 minus, øver Kristian Mouland på slagene inne i Birdiehuse­t.
BEDRE ENN Å GÅ UTE: Mens gradestokk­en viser 8 minus, øver Kristian Mouland på slagene inne i Birdiehuse­t.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ??
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N
 ?? JOHANNESSE­N FOTO: FRANK ?? BYGGET SIMULATOR: Ofeigur Johann Gudjonsson synes det er stas å ha fått en topp moderne golfsimula­tor til Grimstad.
JOHANNESSE­N FOTO: FRANK BYGGET SIMULATOR: Ofeigur Johann Gudjonsson synes det er stas å ha fått en topp moderne golfsimula­tor til Grimstad.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? HEMMELIGHE­TEN: Den oransje boksen skjuler to avanserte radarer som måler alt om slag og ball.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N HEMMELIGHE­TEN: Den oransje boksen skjuler to avanserte radarer som måler alt om slag og ball.
 ?? FRANK JOHANNESSE­N FOTO: ?? ANONYM: Bak en enkel dør, skjuler den avanserte simulatore­n seg.
FRANK JOHANNESSE­N FOTO: ANONYM: Bak en enkel dør, skjuler den avanserte simulatore­n seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway