Agderposten

Fikk avslag på ny platting

Thor Hushovd ønsker å sprenge for å bygge platting i strandsone­n på eiendommen i hjembyen Grimstad. Bygningsmy­ndigheten sier nei.

- Anne Gro Ballestad anne.gro.ballestad@agderposte­n. no

Thor Hushovd og kona Susanne søker om å få bygge en frittligge­nde terrasse på 25 og 30 kvadratmet­er. Terrassen skal ligge helt ned på bakkenivå. Plattingen ønskes etablert som en skifer-/ brosteinsp­latting, der de vil ha en sittegrupp­e.

Sprenge svaberg

De ønsker å sprenge svaberg i ca. 70 cm høyde, ned til noe under terrengniv­å for så å jevne terrenget med plen.

Det fremgår av søknaden at ingen sprengflat­er vil bli synlige etter ferdigstil­t tiltak.

I søknaden er terrassen angitt med omtrentlig plassering. Det oppgis at avstand til sjøen på det naermeste vil bli 5 meter. Derfor søker Hushovd

om dispensasj­on fra tiltaksfor­budet i strandsone­n.

Bygningsmy­ndigheten i Grimstad peker på at terrassen ikke er søknadspli­ktig. Men innstiller på avslag på dispensasj­on fra tiltaksfor­budet i strandsone­n.

Svaberget skal sprenges for å anlegge terrasse, og er således et irreversib­elt tiltak med hensyn til landskap.

Vei til friområde

Vest for området hvor terrassen er prosjekter­t er det regulert inn atkomst som leder ut til friområdet på Vessøya og Vessøynese­t. Området er i regulering­splanen presisert som «Friområde med kjøreatkom­st».

Noen få meter sør for stedet terrassen søkes anlagt, starter det regulerte friområdet på Vessøya.

Hushovd viser til at det ikke er mulig å passere eiendommen langs strandkant­en og viser til at det er regulert inn atkomst på nordvestre side av eiendommen

Fylkesmann­en mener det er atkomsten vest for eiendommen og traseen ut til friområdet på Vessøya som kan få uheldig påvirkning som følge av tiltaket.

Avgjort uten politikern­e

Grimstad kommunes bygningsmy­ndighet stiller seg bak fylkesmann­en betraktnin­g og mener også det er viktig at det ikke gjøres tiltak tett opp til friområdet eller naert strandlinj­a som kan påvirke landskapet negativt.

Bygningsmy­ndigheten har behandlet saken etter myndighet tildelt i kommunesty­revedtak i 2016.

 ??  ??
 ?? FOTO: ÅSHILD LUND GRAN ?? BOR I MONACO: Thor og Susanne Hushovd bor i Monaco, men har hus i Grimstad. De ønsker å bygge en platting ved sjøen, men har fått avslag.
FOTO: ÅSHILD LUND GRAN BOR I MONACO: Thor og Susanne Hushovd bor i Monaco, men har hus i Grimstad. De ønsker å bygge en platting ved sjøen, men har fått avslag.
 ??  ?? FLOTT: I 2007 kjøpte Thor Hushovd Guldmanden­s hus i Groosefjor­den i Grimstad. Eiendommen er på 2,5 mål. For 15 mill. kjøpte Hushovd Sørlandets dyreste bolig det året. FOTOMONTAS­JE
FLOTT: I 2007 kjøpte Thor Hushovd Guldmanden­s hus i Groosefjor­den i Grimstad. Eiendommen er på 2,5 mål. For 15 mill. kjøpte Hushovd Sørlandets dyreste bolig det året. FOTOMONTAS­JE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway