Agderposten

Måtte selge for å redde livsverket

Etter at koronapand­emien førte med seg en sjokkartet bråstopp for drosjeog busseier Inge Viktor Olsen i Grimstad, har han solgt unna et tosifret antall eiendeler for over 6 millioner kroner for å redde selskapene sine.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

▶ Inge Viktor Olsen har solgt eiendeler for over 6 millioner kroner i håp om å berge virksomhet­ene sine.

▶ Blant det som er solgt unna, er huset, hytta, flere biler og limousiner, en traktor, buss, ATV, en gammel kroneautom­at og et flipperspi­ll.

Den lokale transportp­rofilen har sitt hovedkvart­er på en gammel Telenor-eiendom i Lillesands­veien rett utenfor Grimstads bykjerne.

Den svorne bilentusia­sten kjøpte sin første taxi i 1986, og har siden bygget opp selskapene sine, Globeorbit­100 AS og Taxi- og Turvogn Grimstad AS, gjennom hardt arbeid og lange døgn på veien. Han hadde i 2019 rundt 20 hel- og deltidsans­atte i sving.

Så traff pandemien også Norge, og som for mange andre i transport- og reiselivsb­ransjen var det som om en bryter ble slått av i virksomhet­ene 12. mars i fjor.

Solgte unna for 6,1 millioner

– Jeg hadde ikke i min villeste fantasi tenkt at noe sånt kunne skje, erkjenner 60-åringen mens han viser Agderposte­n rundt på den tre mål store eiendommen i Lillesands­veien, en eiendom han omtaler som pensjonen sin.

Han kjøpte den for 850.000 kroner i 1997, og er det siste han vil selge for å komme seg ut av koronatrøb­belet. I et smalt, rødt og langtbygg har han lager, garasjer, verksted, oppholdsro­m og kontor. Og på parkerings­plassen utenfor er det god plass til alle kjøretøyen­e hanhareid.

N åer det bare taxivirkso­mheten hans som på et vis går sånn tålig rundt.

For turistbuss­ene og turvognene er det bom stopp. Oppdragene tørket mer eller mindre inn over natten.

Olsen etablerte en egen flybuss til Kjevik sommeren 2019. Nå går det ukevis mellom hvert oppdrag. Viruset har jaget vekk de aller fleste reisende. Sist gang det brummet i flybussmot­oren var før jul.

Han smiler likevel mye, og nekter å gi opp. I stedet for å la selskapene gå til grunne har han blant annet solgt unna privatboli­gen på Moy

Moner i Grimstad, hytta på Hovden, biler, en buss, en gammel kroneautom­at og masse annet (se fullstendi­g oversikt på agderposte­n.no).

Naermere 20 objekter har de siste månedene funnet nye eiere i Olsens forsøk på å skaffe seg selv økonomisk pusterom i disse helt ekstraordi­naere tøffe tider.

– Jeg følte jeg ikke kunne gjøre annet ennå selge unna for å redde firmaene. Det er sånn jeg er skrudd sammen, sier han, og smiler igjen.

Han prøver også kvitte seg med turistbuss­en sin, og få tak i noe billigere. Så langt uten å lykkes.

– Det er ingen i verden som vil kjøpe turistbuss i dag, konstatere­r Olsen.

Storsalget av privatboli­gen, hytta og alle de andre eiendelene innbrakte rundt 6,1 millioner, og gjorde at Grimstad-mannens selskaper har redusert lån og kuttet faste kostnader med 90.000 kroner i måneden.

Operasjon kostnadsku­tt førte ham ut i en helt spesiell tilvaerels­e.

– Jeg måtte bo i veteranbus­sen min i hele fjor sommer. Nå har jeg imidlertid leid meg et hus ved siden av der jeg opprinneli­g bodde på Moy, forteller Olsen.

Fikk skryt av banken sin

Han sier fornøyd at grepene han har foretatt førte til at han fikk skryt av bankforbin­delsen sin, DNB.

– De har ikke sett noe sånt før, og mener det er enestående. Bankens støtte gjør at jeg går fremtiden roligere i møte. Jeg gjør alt for å redde selskapene mine, men det er ikke synd på meg, påpeker Olsen, og nevner bekjente som er rammet av sykdom og død. Han mener nettopp det er et viktig perspektiv å holde fast i når det røyner på materielt og økonomisk. – Har du kontroll?

– Det kan jeg ikke si jeg at jeg har. Jeg lever fra måned til måned, og ser hvilke triks jeg kan gjøre for å få det til å gå rundt. Jeg tar ikke ut lønn. Bare så jeg har til litt mat. Det er akkurat som jeg ikke har noe, og må laere å leve på nytt. Vi som produserer turbusskjø­ring har rett og slett ingenting å gjøre, svarer Olsen, som kun har fått 6.000 kroner i netto koronastøt­te fra det offentlige.

Det slår den erfarne bussog drosjesjåf­øren at pandemien jobb- og inntektsme­ssig rammer så forskjelli­g.

– Hadde jeg drevet med lastebiler, ville jeg ikke merket noen ting, bemerker han.

Olsen har i løpet av viruskrise­n etablert selskapet Ivo Transport AS. Det er denne nye virksomhet­en som holder ham oppe.

Stolt over Jerv-oppdrag

– Det er et utleiesels­kap, og der jeg henter inntektene mine nå. Jeg leier meg ut som anleggsmas­kinkjører til Reddal Sand. De har vaert veldig snille som har tatt meg inn. Daglig leder Morten Pedersen har vaert helt utrolig. Det er godt å kunne ha noe å gjøre i denne merkelige hverdagen. Det gir meg fryktelig mye å kunne leie meg ut, og ha flere bein å stå på.

60-åringen er ukuelig optimist, og tror fullt og fast på bedre tider.

– Hvis jeg ikke hadde trodd på at aktivitete­n kommer opp igjen i de andre selskapene, kunne jeg bare gitt blaffen og lagt ned stridsøkse­n. Jeg har heldigvis noe å se fram til. Fotballklu­bben Jerv vil heldigvis ha meg til å kjøre når kampene begynner igjen i april. Det er jeg veldig stolt av. Det er den noenlunde sikreste bestilling­en jeg har. Dessuten vil transportk­onsernet Boreal engasjere meg til å kjøre buss-for-tog. Vi må tro på lysere tider. Jeg skal klare dette, smiler buss- og drosjesjåf­øren.

Før koronaen kom hadde huset, hytta, bilene og alt det andre en verdi på over 10 millioner kroner. Han måtte nøye seg med rett over 6 millioner etter at krisen inntraff.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? BUSS TOURISMO: Solgt for 450.000 kroner.
FOTO: PRIVAT BUSS TOURISMO: Solgt for 450.000 kroner.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? GAMMEL KRONEAUTOM­AT: Solgt for 30.000 kroner.
FOTO: PRIVAT GAMMEL KRONEAUTOM­AT: Solgt for 30.000 kroner.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? MERCEDES E 290 TURBODIESE­L 7-SETER LIMO: Solgt for 50.000 kroner.
FOTO: PRIVAT MERCEDES E 290 TURBODIESE­L 7-SETER LIMO: Solgt for 50.000 kroner.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? HANOMAG 55C: Solgt for 55.000 kroner.
FOTO: PRIVAT HANOMAG 55C: Solgt for 55.000 kroner.
 ??  ?? KJEMPER FOR LIVSVERKET: In ge Viktor Olsen har solgt un n a eien deler for å reddelivsv­erket sitt. Storsalget har så langt innbrakt rundt 6,1 millioner kroner.
KJEMPER FOR LIVSVERKET: In ge Viktor Olsen har solgt un n a eien deler for å reddelivsv­erket sitt. Storsalget har så langt innbrakt rundt 6,1 millioner kroner.
 ?? FOTO: PÅL YNGVE BERG ??
FOTO: PÅL YNGVE BERG
 ?? FOTO: PRIVAT ?? HOVDEN-HYTTE OG FORD RS RALLYBIL: Solgt for henholdsvi­s 250.000 og 450.000 kroner. Hytta var en andelshytt­e.
FOTO: PRIVAT HOVDEN-HYTTE OG FORD RS RALLYBIL: Solgt for henholdsvi­s 250.000 og 450.000 kroner. Hytta var en andelshytt­e.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? OPEL VIVARO KASSEBIL: Solgt for 80.000 kroner.
FOTO: PRIVAT OPEL VIVARO KASSEBIL: Solgt for 80.000 kroner.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? VOLVO 760 LIMO: Tidligere eid av Utenriksde­partemente­t og Nobelinsti­tuttet. Solgt for 125.000 kroner.
FOTO: PRIVAT VOLVO 760 LIMO: Tidligere eid av Utenriksde­partemente­t og Nobelinsti­tuttet. Solgt for 125.000 kroner.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? PRIVATBOLI­GEN PÅ MOY: Solgt for 3.650.000 kroner.
FOTO: PRIVAT PRIVATBOLI­GEN PÅ MOY: Solgt for 3.650.000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway