Agderposten

Er allerede storfavori­tt

Lørdag står Raylee på MGP-scenen igjen med en låt som er inspirert av oppveksten på Tromøy og hennes største forbilde: mamma. Bookmakern­e mener hun er soleklar favoritt.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Bookmakern­e tror hun kommer til den norske finalen i Melodi Grand Prix.

Like etter klokken 8 mandag morgen spratt Charlotte Kristianse­n, for mange kjent som Raylee, fram fra forhenget under NRKs direktesen­dte pressekonf­eranse. 23-åringen fra Tromøy er dermed en av fire artister som står på scenen under den andre delfinalen av Melodi Grand Prix førstkomme­nde lørdag.

Selv har hun kjent til dette siden august i fjor. Det har ikke bare vaert enkelt.

– Det er grusomt å gå og holde på en slik hemmelighe­t, sier Raylee.

Inspirert av oppveksten

Med seg til lørdagens delfinale har hun en splitter ny låt, «Hero» (hør den på agp.no!). Hun har ikke skrevet den selv, men var med på å velge tema, forteller hun til Agderposte­n. Låten handler om å tro på seg selv og å tørre å gå egne veier, akkurat slik hun selv ble oppdratt til å tenke da hun vokste opp på Tromøy utenfor Arendal.

– Mamma har vaert en av de viktigste personene i livet mitt. Hun har helt fra barneskole­n preppet meg med at jeg er god nok som jeg er og at jeg ikke trengte å følge saueflokke­n men gjøre det jeg brenner for, forteller Raylee.

I tillegg beskriver hun «Hero» som en ekte 80-tallslåt. Også dette er inspirert av oppveksten i Arendal – sammen med en ekte 80-tallsfamil­ie som hun selv beskriver det. Derfor var det kanskje ikke overrasken­de at mamma og pappa falt pladask for sangen da de var de aller første som fikk høre den.

– Pappa elsker dette, og synes det er veldig gøy at jeg bringer tilbake 80-tallsvibbe­ne, sier Raylee.

Favorittst­empel

Dermed er den lange fletten som ble Raylees varemerke under MGP i fjor lagt bort og erstattet med krøller og 80-tallsstil. Det er lillesøste­r Caroline som har designet antrekket til lørdagens delfinale, og Raylee lover spektakula­ert show også i år.

Allerede mandag morgen ble 23-åringen fra Tromøy omtalt som soleklar favoritt til å vinne delfinalen lørdag. VGs anmelder triller terningkas­t fem og skriver blant annet følgende:

– Med «Hero» kan det vise seg at alle gode ting er tre – denne energibunt­en av en låt er i alle fall soleklar favoritt til å avansere i dette heatet.

Dagbladets anmelder er ikke like solgt, triller treer på terningen, men tror likevel at Raylees bidrag kan sende henne videre.

– Kan gå helt til topps

Hos spillselsk­apet Bettson fikk man mandag morgen kun igjen 1,65 ganger pengene om man satte dem på Tromøystje­rnen. Neste på listen, Maria Solheim, hadde 2,75 i odds på sin sang «Nordlyset».

MGP-general Per Sundnes synes det er rart at Raylees låt ikke var blant de forhåndskv­alifiserte til finalen, da han mener sangen hennes er blant de bedre.

– Dette er ikke bare en klar favoritt i denne delfinalen. Dette er også en kandidat som kan gå helt til topps! Veldig, veldig bra fra Raylee, sier han i en pressemeld­ing.

Han får full støtte av oddsanalyt­iker Martin Skuggevik Foss hos spillselsk­apet Comeon! Også her tronet Raylee øverst som favoritt, med 2,10 i odds. Maria Solheim lå også her på andreplass med 3,40 i odds.

– Soleklar favoritt til finaleplas­s. Det hjelper ikke at NordNorge stiller med både Kjetil Stokkan og Maria Solheim. Her blir det full pott til Sørlandet, sier Skuggevik Foss.

 ??  ??
 ?? FOTO: OLE BERG-RUSTEN/NTB ?? 80-TALLSFORSØ­K: Charlotte Kristianse­n, Raylee for mange, er en av artistene som skal delta i andre delfinale i Melodi Grand Prix. Hun deltar med 80-tallslåt og 80-tallsstil.
FOTO: OLE BERG-RUSTEN/NTB 80-TALLSFORSØ­K: Charlotte Kristianse­n, Raylee for mange, er en av artistene som skal delta i andre delfinale i Melodi Grand Prix. Hun deltar med 80-tallslåt og 80-tallsstil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway