Agderposten

Reagerer på voksnes identifise­ring av barn

Usladdede meldinger i sosiale medier er delt av voksne i mobbesaken i Lillesand. UNICEF mener voksne må ta skylda for at elever ikke tør å gå på skolen etter å ha fått trusler fra hele landet.

- Anne Gro Ballestad anne.gro.ballestad@agderposte­n. no

Flere barn i Lillesand tør ikke lenger gå ut, langt mindre på skolen, etter at den mye omtalte mobbesaken i

Lillesand har eskalert.

Betenkt over omfanget

Direktør for barneretti­gheter i

UNICEF Norge, Kristin Oudmayer, har fulgt saken og kommentere­r den overfor NRK Sørlandet.

Hun er betenkt over omfanget av delinger som voksne har stått bak. Hun er overrasket over at flere av postene er delt av voksne mennesker.

Oudmayer sier til NRK at hun mener voksnes håndtering av sakne har ført til en eskalering i sosiale medier.

Gapestokk-kultur

Hun forstår at intensjone­ne er gode og at de voksne vil ha fokus på saken for å få den løst. Men advarer mot en gapestokk-kultur som hun mener aldri vil vaere hensiktsme­ssig.

En far fortalte til Lillesands-Posten tidligere i uken at det i kommentarf­eltene blir linket til barnas kontoer på sosiale medier. Derfor mottar barna trusler og hets fra hele landet.,

– De er uthengt som rasister og mottar trusler fra hele landet, fortalte faren.

Han fortalte at ingen av disse elevene turte gå på skolen sist uke. Selv har han sykemeldt seg, for å passe på sitt barn.

Samlet inn 143.600 kroner

Lillesands-Posten skriver fredag kveld at det har kommet inn 143.600 kroner i en innsamling­saksjon på spleis. no. Målet er å samle inn 150.000 kroner til de tre jentene som skal brukes til rettshjelp og gjenreisni­ng.

Initiativt­aker Camilla Esthera I Hanssen sier til Lillesands-Posten at de tre jentene er utsatt mobbing, trusler, vold, etterfølge­lse og uthenging. Hun vil at pengene skal gå til å støtte familien i kampen mot å få rettferdig­het ovenfor skole, politi, kommunen, avisen og barneverne­t. Resten vil gå for gjenreisni­ng for jentene og deres mentale helse.

 ?? FOTO: CHRISTIAN NØRSTEBØ ?? TØR IKKE GÅ PÅ SKOLEN: Flere elever ved Lillesand ungdomssko­le tør ikke gå på skolen etter at de har mottatt trusler fra hele landet etter at mobbesaken har eskalert i sosiale medier.
FOTO: CHRISTIAN NØRSTEBØ TØR IKKE GÅ PÅ SKOLEN: Flere elever ved Lillesand ungdomssko­le tør ikke gå på skolen etter at de har mottatt trusler fra hele landet etter at mobbesaken har eskalert i sosiale medier.
 ?? FOTO: UNICEF ?? REAGERER: Kristin Oudmayer er direktør for barns rettighete­r i UNICEF Norge. Hun er betenkt over at voksne mennesker har vaert med på å dele usladdede innlegg på sosiale medier.
FOTO: UNICEF REAGERER: Kristin Oudmayer er direktør for barns rettighete­r i UNICEF Norge. Hun er betenkt over at voksne mennesker har vaert med på å dele usladdede innlegg på sosiale medier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway