Agderposten

Vi trenger ikke ny barnehage på Tromøy nå

- Milly O. Grundesen Arendal Sp

Byggingen av ny

kommunal barnehage på Tromøy i en tid da Arendal kommune nettopp har måttet snu hver krone, legge på eiendomssk­atten og legge ned to kommunale barnehager naer sentrum fremstår som saerdeles uklokt og ulogisk.

I Arendal er

ca. én fjerdedel av barnehagen­e kommunale. Så lenge disse har fylt opp alle plassene sine er det ikke noe stort problem i forhold til finansieri­ng av de private barnehagen­e, men slik situasjone­n er nå med ledige plasser i alle barnehager vil dette føre til at Arendal kommune driver for dyrt. Det er vårt ansvar som politikere å sørge for god økonomi i alle ledd og det er enkel matematikk som sier at vi må redusere antall barnehagep­lasser. Et annet poeng er at når økonomien er anstrengt må man kanskje akseptere og klare seg med det en har.

Det er derfor

ubegripeli­g for Senterpart­iet at det under disse forutsetni­ngene foreslås å bygge en ny barnehage for 70 barn på Marisberg.

Forutsetni­ngen for å

bygge Marisberg barnehage må jo vaere at vi har bruk for den. Slik det er nå er det APs drøm om Barnas Bydel og Høyres drøm om å legge ned Sandnes skole som forenes i ønske om å bygge denne barnehagen.

Senterpart­iet drømmer om

livskrafti­ge miljø også i Hastensund, på Skare og Kongshavn. Er det virkelig sånn at Høyre vil legge ned Sandnes skole også sammen med Nesheim og Eydehavn? Og er det sånn at Arbeiderpa­rtiet virkelig tror at noen tror på at Fabakken barnehage vil bestå med utbygging av 70 plasser på Marisberg? For Senterpart­iet vil det vaere liten glede i å kunne si «hva var det vi sa».

Vi jublet da

Arendal kommune ble tildelt Batterifab­rikken og vi tror at denne industrisa­tsingen vil føre til befolkning­svekst også på Tromøy, men for å fylle en barnehage med 70 barn trengs det at det en økning på ca. 15 barn i året. I tillegg skulle vi også gjerne har fulle de andre flotte barnehagen­e vi har på øya. Vi håper å kunne bygge en barnehage på Marisberg og med hånd over tomta og byggeklare tegninger vil byggetiden ikke ta noe saerlig mer enn 1 år. Vi har tid til å vente til behovet viser seg. Slik Senterpart­iet ser dette handler det om å selge skinnet før bjørnen er skutt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway