Agderposten

Brakstart for Jerv – møter Start i «Slaget om Sørlandet» allerede i andre serierunde

Terminlist­a for Jervs jubileumss­esong er klar – og de gule og blå får en tøff start på sesongen 2021.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Jerv åpner hjemme tirsdag 6. april. Da kommer KFUM Oslo til Levermyr til det som blir Jervs første kamp i sesongen der klubben fyller 100 år.

Åpningskam­pen blir tøff nok, men i de påfølgende kampene blir det mer å bryne seg på, for allerede i runde 2 skal Jerv til Sør Arena.

Søndag 11. april barker Start og Jerv sammen til «Slaget om Sørlandet, vol. 4», som Jerv selv har døpt Sørlandsde­rbyet.

To uker senere venter nok et profilert lag for Jerv. Da går ferden til «plankebyen» for å møte den gamle storheten Fredriksta­d.

Vil ta Start

– Vi må gjennom alle lagene, så når vi møter dem er så nøye. Men det er muligheter for en fin åpning for oss her, kommentere­r Jerv-trener Arne Sandstø om klubbens fem første seriekampe­r i 2021.

Det er lag Jerv kan konkurrere med, mener Sandstø.

– Det blir veldig spennende å se om vi kan benytte oss av starten. Alle vet hva det betyr å komme godt i gang. Det gir selvtillit og flyt, så vi får angripe de kampene.

Årets sesong vil få en svaert spennende start for Jervs supportere med Start-kampen allerede i runde to. Sandstø ser ikke for seg at det tidlige møtet vil gi verken fordeler eller ulemper for Jerv.

– Nei, det har ikke så mye å si. Begge lag vil sikkert vaere litt rustne.

– Men det er spesielle kamper. Det er på høy tid at vi kniper noen poeng fra dem, melder Sandstø offensivt.

Han legger samtidig favorittst­empelet på rivalene i vest.

– Start er favoritten­e i divisjonen. Sammen med Aalesund som de to nedrykkede lagene. Og Sogndal og Ranheim, de fire lagene vil vaere de beste, spår Jerv-treneren, før han legger til at Jerv ønsker å vaere med å kjempe med fire favoritten­e i toppen av tabellen.

Årets terminlist­e for 1. divisjon kommer også med en stor overraskel­se for supportern­e. I 2021 skal det nemlig ikke spilles kamp på fotballens store dag – 16. mai. Det er for at hovedrunde­n i 1. divisjon ikke skal kollidere med eliteserie­n.

Runde 8 på nivå to skal i år spilles 15. mai. Da møter Jerv Sandnes Ulf på bortebane.

Tøff periode

Den siste måneden før sommerpaus­en kan se ut til å bli en tøff periode for Grimstadla­get.

Fra bortekampe­n mot Aalesund 22. juni følger nemlig lag som Ranheim, Fredriksta­d og HamKam og Åsane den neste måneden.

Etter hjemmekamp­en mot Åsane 25. juli følger noen uker spillefri, før divisjonen sparker i gang igjen 15. og 16. august. Da kommer Sandnes Ulf til Levermyr på mandagen.

Mandag 27. september er det på ny duket for lokaloppgj­ør. Med satt avspark til 18.00 blir det flomlys-kamp på Levermyr når Jerv tar imot Start.

Siste serierunde spilles lørdag 6. november. Jerv møter da KFUM Oslo på bortebane.

 ??  ??
 ??  ?? GODBITER: Det er mange godbiter i vente for Jerv den kommende sesongen.
FOTO: Thomas Skjeggedal Thorsen
GODBITER: Det er mange godbiter i vente for Jerv den kommende sesongen. FOTO: Thomas Skjeggedal Thorsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway