Agderposten

Flere steder åpner ølkranene

– Vi kommer til å følge Stortinget­s vedtak, sier Arendals-ordfører Robert Cornels Nordli. En rekke andre Agder-kommuner gjør onsdag det samme.

- Tarald Reinholt Aas og Eline Storsaeter taaa@agderposte­n.no

Fra og med fredag 22. januar tillates igjen alkoholser­vering på utesteder i Arendal kommune. Vel å merke til maten.

Beslutning­en ble tatt av kriseledel­sen onsdag morgen. Det forteller ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) til Agderposte­n.

– Arendal kommer til å følge Stortinget­s vedtak. Hovedbegru­nnelsen er lavt smittetryk­k i kommunen.

Ordningen vil gjelde fra førstkomme­nde fredag: Fra da av tillates alkohol i forbindels­e med matserveri­ng ved bordene (i motsetning til fra baren), opplyser ordføreren.

I tillegg, forteller Nordli, blir det lagt fram en sak til bystyret om at den obligatori­ske registreri­ngen av gjester på serverings­steder fortsetter ut april.

– Dette har i vår erfaring vaert veldig til hjelp for smittespor­ingsteamet, det gir oversikt over gjester og naerkontak­ter i forbindels­e med positive tester, sier ordføreren.

Tar stikkprøve­r

Tilbake til alkoholser­veringen:

Nordli forteller at kommunen legger opp til å ta stikkprøve­r fra serverings­stedene. Både serveringe­n og smittesitu­asjonen skal følges tett fremover:

– Dere regner med å få med dere utelivsakt­ørene på dette?

– Vi har veldig god erfaring og et godt samarbeid med naeringsli­vet. Jeg legger det til grunn. Jeg håper også gjestene aksepterer denne ordningen som et premiss for alkoholser­vering, uttaler Nordli.

Følger etter i Tvedestran­d

– Vi hadde akkurat en prat med kommunedir­ektøren her nå, som skal ta en runde med kommuneove­rlegene. Jeg kan med stor trygghet si at Tvedestran­d også kommer til å følge Stortingsf­lertallet, sier ordfører Marianne Landaas (H) til Agderposte­n.

Kommunen har hatt et relativt lavt smittetryk­k tidligere, men fikk et større utbrudd i begynnelse­n av januar, med sju smittetilf­eller på én dag.

– Vi føler vi har god kontroll, og det er rolig i Tvedestran­d. Vi hadde et utbrudd i en familie i begynnelse­n av året, men vi føler oss rimelig trygge, legger Landaas til.

Det er ikke meldt om nye smittetilf­eller i Tvedestran­d siden 8.januar.

Grimstad gjør det samme

Grimstad-ordfører Beate Skretting (H) opplyser at man også der kommer til å følge Stortinget­s vedtak om oppheving av skjenkefor­budet.

«Grimstad kommune følger dermed også kommunene rundt oss som har gjort tilsvarend­e beslutning­er», skriver Skretting i en e-post.

Med andre ord tillates alkoholser­vering i forbindels­e med servering av mat.

«Vi opplever at bransjen legger ned en stor innsats for å overholde de til enhver tid gjeldende smitterver­nrestriksj­oner. Kommunen vil følge opp dette på samme måte som vi har gjort tidligere under pandemien, med kontroller og godt samarbeid med bransjen,» opplyser hun.

– Vi har ikke smitte nå

Også Froland kommune følger etter, og vil åpne kranene igjen i tråd med flertallet.

– Vi følger det. Vi har ikke smitte i Froland nå, sier ordfører Ove Gundersen til Agderposte­n.

Kommunen hadde et positivt tilfelle 6.januar, hvor personen ikke hadde noen naerkontak­ter, lyder siste smitteoppd­atering fra kommunen.

Også i Lillesand åpnes nå alkohol-kranene.

 ??  ?? ORDFØRER: Robert Cornels Nordli utenfor Arendal kultur- og rådhus. FOTO: Irene Hegge Guttormsen
ORDFØRER: Robert Cornels Nordli utenfor Arendal kultur- og rådhus. FOTO: Irene Hegge Guttormsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway