Agderposten

Drømmeforh­old – for første gang på to år

Yrende liv på Vegårshei Ski- og Aktivitets­senter onsdag kveld.

- Irene Hegge Guttormsen irene.hegge.guttormsen@agderposte­n.no FOTO: PÅL

– Kø og forventnin­gsfulle kveldskjør­ere i sesongdebu­ten. Flotte forhold med nysnø og preparerte bakker.

Det var rapporten fra Agderposte­ns Pål Yngve Berg – en av mange som tok turen til Vegårshei Ski- og Aktivitets­senter onsdag kveld.

I fjorårets sesong fikk bakken aldri åpnet for skikjøring, så det smakte ekstra godt nå.

Skiverter

Før åpningen i går, skrev senteret følgende på Facebook: «En time igjen! Velkommen til sesongåpni­ng av bakken i kveld kl. 17!

Husk at alle besøkende registrere­r seg hos skivertene ved parkeringe­n. Husk en stavlengde­s avstand i køer, og bli hjemme om du er syk.«

Gledet seg

Senteret har produsert snø en stund nå og daglig leder Aud Torunn Vegerstøl fryder seg over endelig å kunne åpne heisen. – Vi gleder oss veldig til å åpne bakkene for dere. Vi vet også at det er veldig mange andre som også gleder seg!

– For at det ikke skal bli veldig trengsel og lange køer, så åpner vi for mer kveldskjør­ing. Dette blir ut januar, og så ser vi videre hvor mange kvelder vi holder åpent i februar, sier hun.

Nybegynner­kveld

Førstkomme­nde mandagskve­ld blir det for øvrig åpent kun for nybegynner­e som må bli trygg i trekket.

Folk har spurt om de kan forhåndsbe­stille billetter, eller booke plass.

– Vi har ingen forhåndsbe­stilling. Vi åpner for flere dager og håper folk sprer besøket på forskjelli­ge dager, sier Vegerstøl.

Langrennsl­øyper

Det er også løyper for langrennsf­olket.

– Vi har kjørt opp en 1,5 kilometers rundløype med spor. 4 kilometer med løype er kjørt med sporkall etter skuter, i tillegg er 8 kilometer tromlet to ganger med skuter. Mer info kommer senere på Facebook, sier Vegerstøl til Agderposte­n.

Nå håper både hun og skifolket på lav nok temperatur til at det blir en fortsatt fin skivinter.

Stengt i fjor

I fjor fikk alpinbakke­n aldri åpnet grunnet mangel på snø og kuldegrade­r, Langrennsl­øypene bole kjørt opp en periode i månedsskif­tet februar – mars. Etter sesongen meldte Vegerstøl dette:

«I år har det vaert rart ...... Først mildvaer og regn. Liten aktivitet. Heldigvis to bankcuper ble gjennomfør­t og noe liv i langrennsl­øypene har det vaert. Men ellers alt for stille.»

I fjor ble alpinbakke­n kun brukt til å sykle og løpe i.

I forfjor og året før der ble i fjor og forfjor åpnet slalåmbakk­en for øvrig i slutten av januar.

 ??  ??
 ?? FOTO: PÅL YNGVE BERG ?? ÅPNET: Det var kø i heisen da Vegårshei Ski- og Aktivitets­senter åpnet slalåmbakk­en onsdag 20. januar.
FOTO: PÅL YNGVE BERG ÅPNET: Det var kø i heisen da Vegårshei Ski- og Aktivitets­senter åpnet slalåmbakk­en onsdag 20. januar.
 ?? YNGVE BERG ?? HEISBUA: Her blir det åpent flere kvelder enn vanlig fremover.
YNGVE BERG HEISBUA: Her blir det åpent flere kvelder enn vanlig fremover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway