Agderposten

Åpner opp for organisert trening og gruppetren­ing

Nå har Arendal kommune bestemt seg.

- Eline Storsaeter eline.storsaeter@agderposte­n.no

Etter nytt år gikk Arendal kommune ut med en sterk anbefaling om å ikke arrangere eller besøke gruppetren­inger i kommunen. Det skapte stor forvirring. Nå forklarer kommuneove­rlege Helene Rakeie om situasjone­n.

– Vi har lagt oss på de nasjonale anbefaling­ene, helt siden pandemien startet. Etter

nytt år, så vi at smittetall­et var høyt nasjonalt. Derfor anmodet vi sterkt om avhold fra gruppetren­ing, da vi definerte dette som organisert trening, sier Rakeie til Agderposte­n.

Ansvaret ligger på aktørene

Kommunen følger fremdeles nasjonale retningsli­njer, men har valgt å gi treningsak­tørene anledning til å arrangere gruppetime­r.

– Smittesitu­asjonen er stabil enn så lenge, og derfor har kommunen valgt å legge ansvaret over på på som arrangerer gruppetren­inger. Så det er opp til dem, om de ønsker å åpne for det, legger Rakeie til.

Best mulig smittevern

Kommunen kommer ikke til å føre tilsyn på treningsse­ntre, og kommer ikke til å sanksjoner­e, forklarer kommuneove­rlegen.

– Vi har hatt møte med to aktører, hvor vi har drøftet de utfordring­ene de møter, og sett på muligheten­e for å sørge for best mulig smittevern. Vi har også utformet et skriv med punkter, som vi ønsker at sentrene skal vaere oppmerksom­me på i forhold til smitte.

Kommunen fører kun tilsyn etter covid-19 forskrifte­n, og kan derfor ikke sanksjoner­e dersom folk arrangerer gruppetren­ing.

Ta kontakt

Treningsse­ntrene har klare retningsli­njer fra blant annet FHI og Virke, som de skal følge, understrek­er Rakeie.

– Hvis noen aktører skulle føle seg usikre, så er det viktig at de tar kontakt med oss. Vi har hatt lignende møter med utelivsbra­nsjen, og stiller gjerne opp for treningsak­tørene på lik linje, legger kommuneove­rlegen til.

 ??  ??
 ?? FOTO: ARKIV ?? GRUPPETIME­R: På grunn av stabil smittesitu­asjon i Arendal, åpner de nå opp for at arrangører kan gjennomfør­e gruppetime­r og organisert trening.
FOTO: ARKIV GRUPPETIME­R: På grunn av stabil smittesitu­asjon i Arendal, åpner de nå opp for at arrangører kan gjennomfør­e gruppetime­r og organisert trening.
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? KOMMUNEOVE­RLEGE: Helene Rakeie
FOTO: MONA WIKØREN KOMMUNEOVE­RLEGE: Helene Rakeie

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway