Agderposten

De har ventet på trygghet i sprøytefor­m

Ambulansea­rbeiderne i Arendal føler seg heldige som får koronavaks­inen allerede. Men det skulle bare mangle også, sier førstelinj­earbeidern­e.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Jeg har tenkt på den risikoen vi tar i jobben mange ganger. Vi er inne i hjemmene til folk, og det er ikke alltid de sier fra om at de er i karantene, sier ambulansea­rbeider Geir Hvesser-Grønnesby.

Takknemlig­e

For en uke siden fikk de første ambulansea­rbeiderne satt første dose av koronavaks­inen. Denne tirsdagen fulgte 15 nye stikk på ambulanses­tasjonen tvers over veien for sykehuset.

– Vi er veldig glad for de dosene vi har fått av sykehuset og alle her har sagt ja til å få den, sier områdelede­r Anders Almelien.

I et lite rom over ambulansen­e, har de ettertrakt­ede dråpene blitt sprøytet inn i armen på helsearbei­derne. Og forberedel­sene har vaert nitide.

Teller dråper

– Vi har stort sett fått sju doser ut av hvert glass som egentlig skal inneholde fem doser. Vi har vaert nøye på å telle hver eneste dråpe, sier Karen Hertzberg Andersen.

Hun sier alle har rapportert om mer vondt i armen enn etter den tradisjone­lle influensav­aksinen, og noen som har fått litt vondt i hodet og følt seg litt slapp dagen etter. Men i det store bildet, er det mindre bivirkning­er.

Nødvendig

– Om tre uker kan vi føle oss tryggere på jobb. Det føles godt. Vi har følt at vi har falt litt gjennom på skryt og klapping, men nå har noen skjønt at vi er virkelig første linje, sier Hertzberg Andersen med et smil.

– Vi må jo fortsatt vaere forsiktige og vaske like mye som før, men det føles godt å bli prioritert, sier Hvesser Grønnesby.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? ENDELIG: Geir Hvesser-Grønnesby fikk satt sin første dose av koronavaks­inen på ambulanses­tasjonen i Arendal tirsdag av Karen Hertzberg Andersen.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ENDELIG: Geir Hvesser-Grønnesby fikk satt sin første dose av koronavaks­inen på ambulanses­tasjonen i Arendal tirsdag av Karen Hertzberg Andersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway