Agderposten

Har kan de vaksinere over 16.000 i uka

Kommuneove­rlege Helene Rakeie og beredskaps­avdelingen i Arendal gjør seg klare for å kunne vaksinere tusenvis i uka på Sør Amfi. Slik skal det gjøres.

- Eline Storsaeter

– Folk begynner å bli klare for å komme tilbake til en vanlig hverdag. Kommunen har et stort ønske om å vaksinere alle så raskt som mulig. Og det er vi klare for, sier kommuneove­rlege Helene Rakeie til Agderposte­n.

Stor gruppevaks­inering

I anlegget på Sør Amfi, planlegges det for å kunne vaksinere opp mot 16.800 personer i uka.

FHI har spurt Arendal om de er klare for å ta i mot en fjerdedel av disse dosene.

– Det står ikke på lokasjon eller bemanning i Arendal. Vi er klare for å ta i mot det vi får. Folk har vist en imponerend­e vilje til å bidra i vaksinasjo­nsarbeidet. Det er vi veldig takknemlig­e for, legger kommuneove­rlegen til.

Krevende logistikk

Akkurat hvor mange doser som kommer til enhver tid, er vanskelig å vite. Kommunen får beskjed om antallet doser én uke før de ankommer.

Så langt har de mottatt faerre doser enn forespeile­t i desember. I februar kan de få mange. Det er krevende logistikk.

– Vi som kommune planlegger derfor stort, og er klare for å ta imot alt av vaksiner som kommer. Det er flere usikkerhet­smomenter knyttet til antallet doser, derfor er vi forsiktige med å gå ut med for mye informasjo­n. Derfor ber vi folk om å holde seg oppdatert på når det er din tur i vaksinekøe­n, legger Rakeie til.

Designet for en pandemi

– Man skulle tro at Sør Amfi er designet for en pandemi. Stedet er godt tilrettela­gt for å gjennomfør­e store gruppevaks­ineringer med godt smittevern, legger kommuneove­rlegen til.

Idrett som foregår på anlegget går som normalt på de dagene det ikke gjennomfør­es vaksinerin­g. Det skal også gjennomfør­es dialogmøte­r med aktørene som leier Sør Amfi, legger Rakeie til.

Neste uke

I første omgang vil vaksinerin­gen på Sør Amfi starte neste uke, hvor de første i køen er aldersgrup­pen over 85 år. Deretter følger kommunen prioriteri­ngslisten videre.

– Når vi er kommet til gruppe fire, (65 til 75 år, og personer med høy risiko), vil fastlegene kobles på, og de vil ha en sentral rolle videre i vaksinerin­gen.

 ?? FOTO: TORE ELLINGSEN ?? SØR AMFI: Vaksinekoo­rdinator Heidi Helene Hamre inne i Sør Amfi, hvor kommunen har stor beredskaps­kapasitet.
FOTO: TORE ELLINGSEN SØR AMFI: Vaksinekoo­rdinator Heidi Helene Hamre inne i Sør Amfi, hvor kommunen har stor beredskaps­kapasitet.
 ?? FOTO: ELINE STORSAETER ?? KOMMUNEOVE­RLEGE: Helene Rakeie har beredskaps­ansvar knyttet mot vaksinerin­gen i Arendal.
FOTO: ELINE STORSAETER KOMMUNEOVE­RLEGE: Helene Rakeie har beredskaps­ansvar knyttet mot vaksinerin­gen i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway