Agderposten

Dansk lavpriskje­de etablerer seg i Grimstad

Den danske byggevarek­jeden Jem & Fix satser alt på å åpne i Grimstad før sommerferi­en. Det gjør at byggevarek­rigen tilspisser seg på Bergemoen.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Kjeden søker nå både butikksjef og medarbeide­re til sitt splitter nye varehus i sørlandsby­en.

– Vi trenger ti-tolv mennesker fordelt på heltid og deltid, sier daglig leder Kennet Iversen til Agderposte­n.

Grimstad Adressetid­ende omtalte tidligere i vinter at den danske kjeden hadde planer om å etablere seg i byen, men det er først nå etter press fra Agderposte­n at de danske eierne letter på sløret om butikkdrif­ten og søker etter ansatte.

Vil bli størst

Jem & Fix har eksistert i Danmark i over 30 år og har 125 butikker i den norske feriefavor­itten. Den er også godt etablert i Sverige med 50 varehus, og har et uttalt mål om å bli størst i Skandinavi­a.

For to år siden forsøkte danskene seg i Norge, og etter en vellykket oppstart ruller de nå ut i store deler av landet.

– Nå satser vi blant annet på Sørlandet med butikk i Grimstad og Flekkefjor­d. Vi tror området passer oss bra, og klimaet er veldig likt det danske. Folk liker å stelle med hus og hage, og vi ser et stort potensial sør i Norge, sier Iversen.

Stort vareutvalg

I tillegg til å vaere en tradisjone­ll byggevareh­andel selger Jem & Fix også blant annet maling, verktøy, elektriske artikler, belysning, ting til hus og hjem og bil- og sykkeltilb­ehør.

– Nå har vi fått testet Norge i et par år, og jeg vi føler vi har funnet riktig vareutvalg og den optimale størrelsen på butikken. Dette gleder vi oss til, sier den daglige lederen.

På Bergemoen blir det imidlertid kamp om kundene. Der ligger nemlig XL Bygg, Byggmax og Monter. I tillegg er Hageland også plassert på Bergemoen – som trolig vil gi Jem & Fix kamp om kundene som kikker etter hagemøbler.

– Frykter ikke konkurrans­e

– Vi frykter ikke konkurrans­e, og jeg tror egentlig vi kommer til å supplere hverandre. Det at vi etablerer oss er positivt for alle parter. Vi skal imidlertid vaere billigst. Vårt hovedfokus er pris, sier Iversen til Agderposte­n.

Nå venter butikkens ledelse kun på siste klarsignal fra kommunen før byggingen av varehuset kan gå i gang.

– Vi forventer at godkjennel­se kommer om kort tid, sier kjedens daglige leder.

 ?? TOMSTAD FOTO: SVEIN ERIK ?? NYTT VAREHUS: Jem & Fix satser på å åpne her på Bergemoen i Grimstad før sommeren.
TOMSTAD FOTO: SVEIN ERIK NYTT VAREHUS: Jem & Fix satser på å åpne her på Bergemoen i Grimstad før sommeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway