Agderposten

Jeg tror at Gud er mektig til å beskytte meg mot sykdom

Svar på Agderposte­ns leder «Ord betyr noe».

- Bjørn Kristianse­n Risør

Mitt innlegg i den kristne avisen Dagen ble alt annet enn hva jeg hadde tenkt. Jeg har beklaget innlegget, og fulgt det opp i handling med selv å ta vaksinen, fordi ord uten handling har liten verdi.

Det var et avsnitt i teksten der jeg som en kristen henvender meg til andre kristne (dette ble skrevet i en kristen dagsavis) og uttrykker en undring over at det er så mye frykt blant oss kristne. Ikke bare frykt for korona, men også frykt for vaksinen, godt hjulpet av diverse konspirasj­onsteorier. Konteksten i avsnittet er frykt og ikke vaksine motstand.

Leser man hele innlegget og ikke bare overskrift­en så finner man ingen uttalelse om at jeg er imot vaksine, medisiner eller fordømmer de som tar vaksinen som «lite troende». Tvert imot så oppfordrer jeg syke, gamle, engstelige og de som ellers er i risikogrup­pen til å ta vaksinen. Og roser Bent Høye for å presisere at det er valgfritt, for alle. Det har ikke blitt belyst i kritikken.

I det samme avsnittet viser jeg til noen løfter fra Bibelen som du finner i salme 91, Jesaja 53 og en rekke andre steder, noe som er naturlig når man henvender seg til et kristent publikum.

Som pastor har jeg et tankesett om at Gud beskytter og hjelper mot alt ondt, slik vi ber i vårt «Fader vår», uten at jeg fornekter at det er mye godt å hente i vårt glimrende helsevesen også. Men i mitt tankesett er det slik at jeg først søker Guds rike og så alt annet godt i tillegg, noe som Jesus selv, i Bergpreken­en, oppfordrer oss til å gjøre. Det ene går ikke på bekostning av det andre, men jeg, og det beklager jeg ikke, setter Guds løfter aller først.

Jeg tror at Gud er mektig til å beskytte meg mot sykdom, og samme tankesett bruker jeg når jeg tenker at Gud er mektig til å beskytte mot eventuelle bivirkning­er av legemidler. Frykt plager meg ikke. Om redaktøren krever en beklagelse for dette, må hun henvende seg til Vår Herre. Jeg kan vaere behjelpeli­g med å videreform­idle budskapet, men kan ikke garantere redaktøren, at Gud den allmektige legger seg like flat som hans noe uheldige tjener i Risør baptistkir­ke har gjort.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? VAKSINERT: I dette innlegget svarer Bjørn Kristianse­n fra Risør på Agderposte­ns leder «Ord betyr noe», og skriver hva han egentlig mener om vaksine og Guds makt.
FOTO: PRIVAT VAKSINERT: I dette innlegget svarer Bjørn Kristianse­n fra Risør på Agderposte­ns leder «Ord betyr noe», og skriver hva han egentlig mener om vaksine og Guds makt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway