Agderposten

Tøff åpning for Arendal

Arendal Fotball får en tøff åpning på sesongen 2021. Blant de fire første kampene finner vi to sterke opprykkska­ndidater.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Etter fjorårets turbulente sesong jobber Arendal med å sette en ny spillertro­pp som kan vaere med å kjempe i 2. divisjon.

En lang rekke spillere har forlatt klubben, mens noen har kommet inn. I skrivende stund består A-laget av 14 spillere, men klubben jobber nå hardt med konkrete spillere.

Arendal Fotball serieåpner andre helga i april, og det blir ingen myk sesongstar­t for Roger Risholts gutter.

Allerede i første seriekamp kommer nemlig Øygarden – laget som endte sist i 1. divisjon i 2020. Siden nedrykket har Tommy Knarvik tatt over som trener etter Mons Ivar Mjelde, og mange er spent på om klubben makter å spille seg rett opp igjen.

I andre serierunde, som spilles 17. og 18. april, møter Arendal Kjelsås til en tøff bortekamp før Nardo kommer til Arendal.

Allerede i fjerde serierunde er det duket for nok en beintøff test for det nykomponer­te Arendal-laget når de møter Egersund på bortebane.

– Ja, det er mange gode lag, men det er bare fint, det, kommentere­r Roger Risholt om sitt lags sesonginnl­edning.

Arendal-treneren spår at lag som Øygarden, Egersund, Skeid og Kjelsås vil vaere med å kjempe helt i toppen av avdeling 2 den kommende sesongen.

– Serieåpnin­gen mot Øygarden er en attraktiv kamp. Første hjemmekamp­en, på min bursdag, mot et lag som rykket ned, melder Risholt.

– Vi var gode på hjemmebane i fjor høst, og det skal vi vaere i år også. Vi håper jo å vaere med i toppen, sier Arendal-treneren, og presiserer samtidig at klubben har kuttet mye i årets budsjett.

Sørlandsop­pgjør

I fjor gikk Egersund inn i sesongen som storfavori­tter til å rykke opp, men havnet bak både Bryne som rykket opp, og Vard Haugesund i seriespill­et. De gule og svarte fortsetter jakten på opprykket i 2021.

Arendal og Egersund spilte for øvrig 1–1 i begge oppgjørene forrige sesong.

I midten av juni spilles det første sørlandsop­pgjøret i 2. divisjon avdeling 2. Fløy kommer til Arendal 19. eller 20. juni.

Først i september er det duket for ny storkamp på Norac stadion. Andre helgen i september kommer Skeid til Arendal.

Tøff innspurt

Arendal møter Rosenborg 2 i siste serierunde før sommerpaus­en i slutten av juni.

Deretter venter en måneds spillefri for klubbene før Odd 2 kommer på besøk 24. eller 25. juli.

Også innspurten av sesongen blir tøff for Arendal, og veien mot en topplasser­ing blir tøff.

 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? NY OG TØFF SESONG: Roger Risholt (til venstre) og hans Arendal Fotball får en tøff serieåpnin­g når laget møter fjorårets 1. divisjonsl­ag, Øygarden, hjemme på Norac stadion. Til høyre for Risholt står fjorårets hjelpetren­er Frank Bredal.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN NY OG TØFF SESONG: Roger Risholt (til venstre) og hans Arendal Fotball får en tøff serieåpnin­g når laget møter fjorårets 1. divisjonsl­ag, Øygarden, hjemme på Norac stadion. Til høyre for Risholt står fjorårets hjelpetren­er Frank Bredal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway