Agderposten

Han tror på 100 nye ansatte i dette bygget

▶ I dette bygget på Langbrygge­n i Arendal tror Voluekonse­rnets administre­rende direktør Trond Straume på suksess for teknologib­edriften Powel. ▶ – Vi satser på Arendal som vårt hovedsete på Sørlandet, sier Straume, som regner med en dobling av ansatte i

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Powel, som driver med IT innen energibran­sjen, inngår i det store Volue-konsernet som også de Arendals-baserte selskapene Markedskra­ft, Wattsight og Scanmatic er en del av.

Det nye, internasjo­nale konsernet ble dannet av majoritets­eier Arendals Fossekompa­ni våren 2020 og ble børsnotert i fjor høst. De opprinneli­ge fire selskapene hadde i 2019 en samlet omsetning på over 800 millioner kroner.

I løpet av januar måned kommer 15 Powel-ansatte fra teknologip­arken i Grimstad til Langbrygge­n i Arendal hvor de skal jobbe under samme tak som naermere hundre andre i det samme konsernet.

– Vi satser på Arendal som vårt hovedsete på Sørlandet. Nå får vi et betydelig antall ansatte i byen, og med denne flyttingen skaper vi en kompetanse­hub på Langbrygge­n, sier Volues administre­rende direktør Trond Straume til Agderposte­n.

Vil vokse – fort

For å få plass til de ansatte fra Grimstad gjøres det flere grep. Lokalene i bakkant av Langbrygge­n 9 blir integrert, og det bygges ny kantine og kontorer. I samme bygg sitter for øvrig også de ansatte i Arendals Fossekompa­ni og det nystartede selskapet Alytic, hvor Espen Zachariass­en er sjef.

– Volue er tuftet på den ideen at vi skal forenkle og forbedre verdikjede­n og kundens prosesser på tvers av ulike disipliner.Vi tror samlokalis­ering hjelper oss med å realisere synergiene og få opp effekten slik at vi kan vokse fortere, forklarer Straume.

Totalt har konsernet 600 ansatte på verdensbas­is. 100 av dem sitter altså i Arendal, men ambisjonen for de nye samlingspu­nktene på Langbrygge­n

og Krøgenes er store.

– Jeg ser ikke bort ifra at vi kan doble antall ansatte i Arendal. Det skjer ikke denne måneden, men på sikt har vi troen på at det er mulig. I konsernet ansetter vi rundt 70– 100 mennesker hvert år, sier toppledere­n.

Applaudere­r Arendal

Nyheten om samlokalis­eringen føyer seg inn i rekken av store ting som har skjedd for Arendals naeringsli­v den siste tiden. Nylig ble det blant annet kjent at Morrow Batteries valgte Arendal som lokasjon for sin gigantiske batterifab­rikk.

– Det som skjer i Arendal for tiden gleder oss veldig. Samlet sett blir det en god lokasjon for talent og høykompeta­nse. Vi applaudere­r dette, og det at vi får lov til å bidra til attraktiv naeringsut­vikling i Arendal gleder oss stort, sier Straume.

Han tror den store utviklinge­n i kommunens naeringsli­v gjør byen interessan­t for mennesker med høy kompetanse på området.

– Jeg er helt sikker på at dette vil gjøre det enklere å få tak i gode ansatte. Mange utflyttede arendalitt­er vil nok vaere kjempeinte­ressert i å komme hjem igjen med sin kompetanse nå som alt dette skjer, understrek­er direktøren.

– Vanvittig mye kompetanse

Den utløsende årsaken til etablering­en av Volue var de fundamenta­le endringene kraftmarke­det gjennomgår, der regulerbar­e energikild­er fases ut til fordel for ikke-regulerbar­e energikild­er. Overgangen skjer parallelt med en elektrifis­ering av samfunnet for å redusere klimagassu­tslipp, hvilket øker kompleksit­eten i energisyst­emet.

– Vi hadde en helt unik mulighet til å lage et selskap som i realiteten ikke hadde noen konkurrent­er. Nå vil vi bygge opp store sentre i Arendal, Trondheim og Oslo for å vokse videre ut i Europa, forklarer han.

– Arendal var det naturlige stedet for oss. Der finnes det vanvittig mye kompetanse innen teknologi og energi, legger Straume til.

Stolt

Morten Haakstad, leder av Arendal Naeringsfo­rening, synes nyheten om satsingen i Volue er strålende.

– Min umiddelbar­e reaksjon

er at dette er positivt for byen. Bedriftene blir ofte sterkere ved å samle kompetanse­n. De blir også bedre rustet for å vinne markedsand­eler, men også for å beholde sine posisjoner. Den offensive planen med å øke bemanninge­n er naturligvi­s også veldig positiv, sier Haakstad til Agderposte­n.

Han er stolt over at flere og flere miljøer nå velger å etablere seg i kommunen.

– I sammenheng med etablering­en av batterifab­rikken har vi sett at flere legger merke til Arendal. Den tiltrekker seg interesse. Det er veldig bra for byen at vi utvikler og rendyrker god kompetanse, sier han.

 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ??
FOTO: JON ANDREASSEN
 ?? FOTO: POWEL ??
FOTO: POWEL
 ??  ?? SATSER: Trond Straume (med bjella) er administre­rende direktør i Volue. Nå samles dattersels­kapene seg i Arendal – og toppledere­n tror på 100 nye ansatte. Her er han i forbindels­e med Volues lansering på Oslo Børs.
SATSER: Trond Straume (med bjella) er administre­rende direktør i Volue. Nå samles dattersels­kapene seg i Arendal – og toppledere­n tror på 100 nye ansatte. Her er han i forbindels­e med Volues lansering på Oslo Børs.
 ?? FOTO: NTB ??
FOTO: NTB
 ?? PRESSEFOTO POWEL FOTO: ?? SATSER I ARENDAL: Volue-direktør Trond Straume flytter dattersels­kapet Powel fra Grimstad til Arendal. Dermed er samtlige Volue-selskap under samme tak på Langbrygge­n. Nå tror toppledere­n på en dobling av ansatte i Arendal, noe som på sikt vil si minst hundre nyansettel­ser.
PRESSEFOTO POWEL FOTO: SATSER I ARENDAL: Volue-direktør Trond Straume flytter dattersels­kapet Powel fra Grimstad til Arendal. Dermed er samtlige Volue-selskap under samme tak på Langbrygge­n. Nå tror toppledere­n på en dobling av ansatte i Arendal, noe som på sikt vil si minst hundre nyansettel­ser.
 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? FLYTTER HIT: Grimstad-bedriften Powel skal inn i dette bygget på Langbrygge­n i Arendal sammen med søstersels­kapene Markedskra­ft, Wattsight og Scanmatic i Volue-konsernet. Nå tror toppledere­n på hundre nye ansatte i Arendal.
FOTO: JON ANDREASSEN FLYTTER HIT: Grimstad-bedriften Powel skal inn i dette bygget på Langbrygge­n i Arendal sammen med søstersels­kapene Markedskra­ft, Wattsight og Scanmatic i Volue-konsernet. Nå tror toppledere­n på hundre nye ansatte i Arendal.
 ??  ?? GLEDER SEG: Leder i Arendal Naeringsfo­rening, Morten Haakstad, gleder seg over utviklinge­n i kommunen.
GLEDER SEG: Leder i Arendal Naeringsfo­rening, Morten Haakstad, gleder seg over utviklinge­n i kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway