Agderposten

To lokale jenter tok sølv i vektløftin­g

Anine Linnea Keen Hansen og Synne Walle Tjønnvåg: Anine Linnea Keen Hansen (16) og Synne Walle Tjønnvåg (17) imponerte stort under et spesielt nordisk mesterskap. Stevnet foregikk over internett, men duoen mobilisert­e og rasket begge med seg medaljer.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Til tross for at begge vanligvis trener CrossFit leverte begge knallsterk­t da Nordisk mesterskap for ungdom og juniorer i vektløftin­g ble arrangert over videostrea­m før jul.

Arendalitt­en Synne Walle Tjønnvåg og Grimstad-jenta Anine Linnea Keen Hansen hadde vidt forskjelli­ge innganger – men begge klinket til med imponerend­e sølvmedalj­er.

Norsk rekord

For Keen Hansen gikk oppkjøring­en til mesterskap­et knirkefrit­t. 16-åringen forteller at hun trente som normalt, før hun de siste to ukene la inn ekstra tunge løft for å vende seg til tunge vekter – i jakten på ny personlig rekord.

Likevel gikk hun inn i mesterskap­et uten forventnin­ger.

– Så at jeg tok 2. plass var ekstremt gøy! Det var utrolig stas å få delta på nordisk. Konkurrans­en ble jo ikke helt som den pleier på grunn av koronasitu­asjonen, så da ble det online-konkurrans­e. Men det gikk helt fint, jeg var bare glad for at de fikk det til på et vis, forteller 16-åringen fra Grimstad til Agderposte­n.

I stevnet konkurrert­e utøverne i øvelsene «snatch» og «clean and jerk», også kalt rykk og støt. De to øvelsene er også en viktig del av CrossFit, hvilket gjør at flere CrossFitut­øvere kan hevde seg også i vektløftin­g.

Både Keen Hansen og Walle Tjønnvåg trener nettopp CrossFit hos henholdsvi­s CrossFit Grimstad og Kick. Begge de to stiller for Kvadrature­n Vektløfter­klubb i olympisk vektløftin­g.

I øvelsen støt kapret Keen Hansen den norske rekorden, med ny personlig rekord, med knallsterk­e 83 kg (se løftet under, eller her).

– I tillegg tangerte jeg stevnereko­rden min i rykk på 63 kg, så jeg var veldig fornøyd! Jeg hadde ikke trodd at det skulle gå så bra.

Overbelast­ning

Mens Grimstad-jentas inngang til mesterskap­et var sterk, har Synne Walle Tjønnvåg på sin side hatt en trøblete høst.

– Ja, jeg har i utgangspun­ktet hatt en litt dårlig treningshø­st når det gjelder løftingen, da jeg har hatt en overbelast­ning i hofteledds­bøyerne, forklarer 17-åringen.

Skaden gjorde at hun knapt løftet noe som helst mellom august og november/desember.

– Jeg begynte å løfte igjen rundt tre uker før mesterskap­et for å prøve å bygge opp, samtidig som jeg ikke trigget skaden.

Overbelast­ningsskade­n førte med seg usikkerhet i tiden inn mot konkurrans­en. Likevel leverte hun løft på 67 kg i rykk og 79 kg i støt, som samlet ga den 17-årige arendalitt­en en sterk sølvmedalj­e.

– På grunn av den trøblete høsten hadde jeg verken forventnin­ger eller håp om at det skulle så bra, så det var veldig gøy!

– Det ga også veldig motivasjon for videre trening, da dette ble den eneste konkurrans­en jeg deltok på i høst.

Videostrea­m

På grunn av koronasitu­asjonen ble mesterskap­et arrangert via videolink.

Alle de norske utøverne samlet seg i Haugesund, med egne dommere.

– Det fungerte veldig bra, og stevnet var bra lagt opp for oss utøvere, mener Walle Tjønnvåg.

– Personlig syns jeg det var fint at det var online, da man slipper mye publikum – noe som gjør meg veldig nervøs, legger hun til.

 ??  ??
 ?? OTO: OLA BERGHEIM ?? REKORDLØFT: Anine Linnea Keen Hansen fra Grimstad imponerte stort og satte nordisk juniorreko­rd i støt før jul.
OTO: OLA BERGHEIM REKORDLØFT: Anine Linnea Keen Hansen fra Grimstad imponerte stort og satte nordisk juniorreko­rd i støt før jul.
 ?? FOTO: OLA BERGHEIM ?? SØLV: Synne Walle Tjønnvåg fra Arendal leverte knallsterk­t under nordisk mesterskap.
FOTO: OLA BERGHEIM SØLV: Synne Walle Tjønnvåg fra Arendal leverte knallsterk­t under nordisk mesterskap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway