Agderposten

Nå kan besøkstid bestilles på nett

Agder Fengsel er pilot for et nytt prøveprosj­ekt med digital besøksklar­ering.

- Jon AndreAssen joan@agderposte­n.no

Halv fire onsdag ettermidda­g tikket den første digitale bestilling­en inn i fengselets datasystem.

– Dette er et viktig skritt videre i den digitale verden for oss. Det er en greie som vi har vaert klar over og ventet på en stund, og nå er den endelig iverksatt, sier fengselsle­der Frank Tveiten Johansen til Agderposte­n.

De innsatte godkjenner

De som ønsker å besøke innsatte ved Agder fengsels avdelinger i Froland eller Mandal søker dermed nå på nettet med elektronis­k ID i stedet for å sende brev per post.

– De innsatte får dermed brukt digitale verktøy i fengselet og godkjenner eller avslår forespørse­len om besøk. Deretter klareres selvsagt besøket av fengselsle­delsen og politiet, forklarer Tveiten Johansen.

Den nye ordningen frigjør mye kapasitet for de ansatte i fengselet, og fører også til at besøkende får raskere svar enn før.

– En mye mer effektiv løsning. Nå kan de bruke tiden sin på andre ting, for eksempel på å snakke med ansatte. Vi har hatt dedikerte personer som har jobbet med dette, men den digitale løsningen gjør at vi nå kun bruker en brøkdel av tiden på forespørsl­er om besøk, sier fengselsle­deren.

– Tilfeldig at Norges mest moderne fengsel er først ut?

Full drift

– Nei, vi skal vaere først og best i landet, og er tilrettela­gt for dette. Vi er heldige som har anledning til å ta det i bruk, forklarer Tveiten Johansen.

Agder fengsel på Blakstadhe­ia i Froland er sammen med avdelingen i Mandal landets mest moderne anstalt. Det ble åpnet 15. september i fjor, og har 200 høysikkerh­etsplasser.

– Vi har på kort tid klart å etablere en diger organisasj­on som leverer høy kvalitet. De ansatte imponerer meg stort, og jeg er stolt av det vi har fått til. Etter nyttår har vi tatt i bruk de nye plassene, og kapasitete­n er doblet. Det er full drift, og belegget øker for hver eneste dag som går, sier han.

 ?? FOTO: AGDER FENGSEL ?? DIGITAL FORESPØRSE­L OM BESØK: Skal du på besøke en innsatt i Agder fengsel avdeling Froland eller Mandal kan du legge inn forespørse­l digitalt.
FOTO: AGDER FENGSEL DIGITAL FORESPØRSE­L OM BESØK: Skal du på besøke en innsatt i Agder fengsel avdeling Froland eller Mandal kan du legge inn forespørse­l digitalt.
 ??  ?? FORNØYD: Fengselsle­der Frank Tveiten Johansen i Agder fengsel.
FORNØYD: Fengselsle­der Frank Tveiten Johansen i Agder fengsel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway