Agderposten

Vil bygge treningspa­rk på Levermyr

Trond Lindelid tok kontakt med Grimstad kommune i høst for å høre om muligheten for en treningspa­rk. Nå kommer den på Levermyr.

- Agro@agderposte­n.no

– Grimstad mangler et utendørs treningsan­legg for styrketren­ing, skriver Lindelid i brevet til kommunen og peker på at styrketren­ing blir viktigere jo eldre man blir.

– Jeg mener at en treningspa­rk hvor alle kan trene, er både sosialt og motiverend­e. Her kan unge og gamle møtes og foreldre kan trene sammen med barna, forklarer Lindelid som gjerne vil bidra til at Grimstad kan få en moderne utendørs styrketren­ingspark.

Kommunepla­nen for Grimstad har folkehelse og levekår som et av fem hovedsatsi­ngsområder og prioritere­r fysisk aktivitet for hele befolkning­en øverst i folkehelse­arbeidet.

Dermed blir Lindelids forslag midt i blinken for kommunen og allerede til uka skal politikere si hva de mener om å stille et område som tilhører kommune, til disposisjo­n på Levermyr.

Etter oppstartsm­øte og dialog med Lindelid, er det enighet om at Sørild Friidretts­klubb skal stå som tiltakshav­er. Treningspa­rken trenger et areal på ca. 300 kvadratmet­er og er oppført i solid stål.

Området bak Sørildbua i sørenden av fotballban­en på Levermyr, er tiltenkt treningspa­rken. Dette er et område som er i lite bruk i dag, og det kreves liten opparbeide­lse.

Lindelid sammen med Sørild skal stå ansvarlig for etablering av anlegget, mens kommunen skal stå for vedlikehol­d. Vedlikehol­dskostnade­ne for et slikt anlegg vurderes til å vaere minimale da det er bygd solid og har lang levetid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway