Agderposten

Den syriske «mesteren» (38) var ingen match for Nelly (9)

For fire år siden laerte Nelly fra Nedenes Rawad (38) fra Syria å gå raskt på skøyter, men under Arendal Skøiteklub­s klubbløp knuste hun ham på tre distanser.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Jeg var nervøs for at Rawad skulle slå meg nå, for han har trent mye, men han var ikke rask nok, smiler Nelly Nicoline Hurum Nesset.

Et spesielt bånd

Siden de først møttes i 2017, har skøytene bundet de to sammen. Hun, som den norske jenta som naermest er født med skøyter på beina. Han som den syriske flyktninge­n som oppdaget at skøyter er hans favorittsp­ort etter mye opplaering fra Nelly.

– Jeg prøvde først skøyter her på Myra da jeg gjennom Røde Kors skulle vaere tolk for en annen syrer som ville prøve skøyter. Han likte det ikke, men jeg fortsatte, sier Rawad Ajameah.

Verdens raskeste?

Skøyter og is er ikke akkurat naturlig for en syrer, så det spøkes i miljøet med at han er verdens raskeste syriske skøyteløpe­r.

De siste månedene mens pandemien herjet og han studerte i Trondheim, er det skøyter og ski som har fått ham gjennom perioden. Og motivasjon­en at han skal slå laeremeste­ren.

Trente mye, men

– Jeg ønsker innerst inne at Nelly skal vinne. Jeg har trent bra, men sliter med starten og svingene i høy fart. Og hun er fortsatt raskere enn meg, sier Ajameah.

– Nelly var redd for at han skulle ha blitt for god, så hun ville ikke laere ham svinging nå, smiler mamma Annetin Hurum.

Hun synes det er gøy å se på båndet datteren og Ajameah har fått over skøytene. De vitser med hverandre og utfordrer stadig til nye ting.

– Det som er gøyest med Ra

wad er at han utfordrer meg. Jeg liker å gå med noen som går like fort som meg, sier Nelly.

Nye rekorder

Rawad på sin side sier at 100 og 200 meter som de gikk lørdag blir litt i korteste laget for ham, og at han gjerne skal prøve seg på 1.000 meter mot Nelly etterhvert. Det er en distanse hun skal begynne å konkurrere i denne sesongen.

I mellomtide­n satte begge to personlige rekorder lørdag på 500 meter. Hun med 1.08.61, han med 1.19.22.

– Jeg brukte for lang tid på starten, og selv om jeg har laert å svinge ordentlig, så tør jeg ikke å ta sjansen på å falle foran så mange mennesker, sier Rawad Ajameah.

Gode tider

Lørdag slo alt til under klubbløpet, der temperatur­en i luften, sammen med solskinn og lite vind, gjorde forholdene naer så optimale at det nesten ble satt banerekord­er på Myra.

Av øvrige gode løp lørdag, gikk Nellys storesøste­ren Kitty Nesset, inn til en førsteplas­s på miks 100 m, med tiden 13.34.

Pål Myhren Kristianse­n var med 37.96 raskest på 500 meter miks og 1.000 m miks på 1.14.69.

Stella Horka tok bestetiden på 200 meter miks med 22.53.

 ??  ??
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? GODE VENNER: Historien om vennskapet mellom Nelly Nicoline Hurum Nesset (9) og Rawad Ajameah (38) blir nå dokumentar
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N GODE VENNER: Historien om vennskapet mellom Nelly Nicoline Hurum Nesset (9) og Rawad Ajameah (38) blir nå dokumentar
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? VENNSKAPEL­IG KONKURRANS­E: Men på banen er det fullt fokus på å vinne fra begge parter.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N VENNSKAPEL­IG KONKURRANS­E: Men på banen er det fullt fokus på å vinne fra begge parter.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? GØY Å SE: Bestemødre­ne Kari Nesset og Mona Hurum koser seg med å se hvor omtenksom barnebarne­t er mot Rawad Ajameah.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N GØY Å SE: Bestemødre­ne Kari Nesset og Mona Hurum koser seg med å se hvor omtenksom barnebarne­t er mot Rawad Ajameah.
 ??  ?? KLAR VINNER: Nelly Nicoline Hurum Nesset (9) skøyter inn til klar seier over Rawad Ajameah ( i rødt bak) på 500m.
KLAR VINNER: Nelly Nicoline Hurum Nesset (9) skøyter inn til klar seier over Rawad Ajameah ( i rødt bak) på 500m.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ??
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway