Agderposten

Trosser FHI – åpner for mer hjemmeskol­e på gult nivå

-

NTB-Marius Helge Larsen

Regjeringe­n åpner for mer hjemmeunde­rvisning på skolene, også når det ikke begrunnes med smittevern. FHI har kritisert forslaget.

Forskrifts­endringen betyr i praksis at skolene kan ta i bruk hjemmeskol­e, også når smittevern­nivået er på gult.

– Undervisni­ng på skolen skal fortsatt ligge til grunn for opplaering­en på gult nivå i trafikklys­systemet. Samtidig ser vi at enkelte skoler med mye fravaer på grunn av pandemien har behov for litt mer handlingsr­om i organiseri­ngen av undervisni­ngen, sier kunnskaps- og integrerin­gsminister Guri Melby (V) i en pressemeld­ing.

Det åpnes for at skoler som over tid har problemer med mye fravaer hos elever og laerere som følge av pandemien, kan lene seg mer på hjemmeunde­rvisning.

Regjeringe­n understrek­er at det kun gjelder når hensynet til «elevenes samlede opplaering gjør det nødvendig, og dersom det er pedagogisk forsvarlig.»

Forlaget ble kritisert da det var ute til høring, blant annet av Folkehelse­institutte­t (FHI).

– FHI kommer med høringssva­r fordi vi mener endringene vil skade det nåvaerende tiltaksreg­imet og påføre ungdom en tiltaksbyr­de som er større enn nødvendig, skrev FHI i sitt høringssva­r.

Institutte­t understrek­te at hjemmeskol­e forringer kvaliteten på undervisni­ngen og rammer barn og ungdomufor­holdsmessi­g.

I tillegg ble det stilt spørsmål ved hvilke problemer man egentlig prøvde å løse, og det ble antydet at bekymring for smitte blant laerere kunne vaere noe av grunnen.

– Vi skjønner godt at mange ansatte i skolene er slitne og bekymrede. Vi frykter imidlertid at det nå er de bekymrede stemmene som i for stor grad setter dagsorden i offentligh­eten og sosiale medier, skrev FHI.

– Vi har ingen grunn til å tro at laerere er mer utsatt for smitte gjennom jobben enn andre yrkesgrupp­er. (©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway