Agderposten

Åpner for at fabrikk kan doble størrelsen

Morrow Batteries annonserte i dag at de har signert en intensjons­avtale med danske Haldor Topsøe, som skal produsere koboltfrit­t batterimat­eriell til gigafabrik­ken i Agder.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Vi er veldig stolte over dette partnerska­pet. Det danner grunnlaget for å videreutvi­kle og kommersial­isere deres ledende, koboltfrie batteritek­nologi, sa administre­rende direktør i Morrow Batteries under Paretokonf­eransen 2021.

Kan doble størrelsen

Han brukte innlegget sitt til å fortelle hvor perfekt Arendal var som sted for gigafabrik­ken for batterier. Og hvordan om tomten la grunnlaget, sammen med et raskt økende marked, for at fabrikken kan bli dobbelt så stor som de 32 GWH man først så for seg.

Men Andersen understrek­er overfor Agderposte­n at dette så langt er en mulighet, ikke en plan.

– Det er noe tomta åpner for hvis markedet skulle trenge det. 32 GWH som er størrelsen vi har kommuniser­t, er allerede en enorm kapasitet. Men markedet vokser raskere enn vi har forutsett, sier Andersen.

For å sette det i perspektiv, vil en fabrikk på 32 GWH kunne dekke batteribeh­ovet til omtrent 700.000 elbiler.

Konfliktfr­itt

Et viktig steg på den veien Morrow ønsker å gå, er et batteri med faerre problemmat­erialer, som kobolt.

– I Morrow Batteries har vi som ambisjon å utvikle og produsere verdens mest kostnadsef­fektive og baerekraft­ige batterier og dette partnerska­pet med Haldor Topsøe er et viktig skritt i den retningen. Sammen med Tesla, leder de antagelig utviklinge­n på dette feltet, sier Andersen.

Kutter man kobolt og erstatter det med noe annet, gir det nye materialet en 20% besparelse.

Andersen trakk også fram alle de industrien­e som kan bidra til målet om å skape «batterikys­ten», slik som Five, MIL, Glencore Nickel, Hydro, Elkem og flere.

Selvkjøren­de lastebiler

Et viktig bidrag til avgjørelse­n om Arendal, var veien som skal bygges fra Eyde energipark og til Arendal Havn.

– Denne veien på fem kilometer, kan bli den første i

Norge med selvkjøren­de lastebiler, sier Terje Andersen.

En god partner

Med over 1.900 som hørte foredraget, var det en gulrot han viftet bevisst med, for å utfordre markedet, før han senere annonserte at de vil foreta en liten signerings­runde for nye investorer mot slutten av året.

– Vi ser fram til et partnerska­p med Morrow Batteries. Vår langsiktig­e forskning og utvikling av battericel­ler uten kobolt, gir et kostnadsef­fektivt og baerekraft­ig alternativ til dagens teknologi, som vil bidra til elektrifis­eringen av samfunnet, sier Kim Grøn Knudsen, sjefstrate­g og innovasjon­ssjef i Haldor Topsøe i en pressemeld­ing.

 ?? FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ?? INTERESSAN­T: Administre­rende direktør Terje Andersen i Morrow batterifab­rikk har lest historien om Sam Eyde, industrisk­aperen fra Arendal som skapte norsk vannkraft og trakk ham frem som en viktig faktor for å velge Arendal.
FOTO: ANNE GRO BALLESTAD INTERESSAN­T: Administre­rende direktør Terje Andersen i Morrow batterifab­rikk har lest historien om Sam Eyde, industrisk­aperen fra Arendal som skapte norsk vannkraft og trakk ham frem som en viktig faktor for å velge Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway