Agderposten

Vegårshei krever E18-tunnel også ved Eksjø

Både nåvaerende og tidligere Vegårsheio­rdfører kritiserer Nye Veier AS for en altfor lukket planproses­s for ny E18. Vegårshei presiserer at de trolig vil kreve to nye E18-tunneler: En ved Eksjø i tillegg til Hallandshe­i.

- Vidar Fløde vidar.flode@agderposte­n.no

Om lag 40 personer møtte fram til en markering ved kommunehus­et i Vegårshei sist lørdag, for å markere kravet om tunnel også ved Eksjøområd­et, som er et stort og prioritert natur- frilufts, jaktog ikke minst hytteområd­e i Vegårshei.

Ifølge en reportasje i Tvedestran­ds-posten, fikk hytteeiere, jegere og friluftsfo­lk som møtte tallsterkt fram, støtte i sin kritikk mot den pågående regulering­splanprose­ssen i regi av Nye Veier AS, for hastverk og for å vaere altfor lukket.

Krever stor åpenhet

Både nåvaerende ordfører Kjetil Torp (Sp) og tidligere ordfører Kirsten Helen Myren (Sp) var til stede under markeringe­n.

-Kommunenes planmedarb­eidere har bekreftet at denne prosessen til nå har vaert mer lukket enn kommunedel­planproses­sen i 2018-19, og også i forhold til det de opplevde med E18 Arendal-Tvedestran­d. Vi har selv vedtatt en ambisiøs tidsplan, men den forutsette­r god og åpen dialog underveis, sier Vegårshei-ordfører Kjetil Torp til Agderposte­n.

– Lukkethete­n verst

-En ting er hastverket, men det største problemet slik jeg ser det er lukkethete­n vi opplever i denne regulering­splanprose­ssen nå, sier tidligere Vegårsheio­rdfører Kirsten Helen Myren. Den tidligere Senterpart­i-ordføreren var i forrige periode tett på planarbeid­et som medlem av det interkommu­nale planstyret, som består av ordførerne i de åtte kommunene.

Dette vervet er nå overtatt av etterfølge­ren Kjetil Torp, men Helen Kirsten Myren er som fortsatt aktiv kommunesty­repolitike­r nå med i det underutval­get som Vegårshei har valgt i regulering­splanprose­ssen.

-Jeg mener prosessen er mye mer lukket denne gang enn det vi opplevde sist. Da opplevde vi å få innsyn i mye mer av de vurderinge­ne som ble gjort underveis, og hadde da lettere for å forstå hvorfor Nye Veier og deres rådgivere gjorde de valgene som ble gjort, fremholder Kirsten Helen Myren.

Godtok vei lenger inne

-Det er ikke urimelig at enkeltkomm­uner som blir sterkt berørt av den nye motorveien stiller krav om tiltak som er svaert viktige for deres kommune, fremholder den tidligere Vegårshei-ordføreren.

Helen Kirsten Myren peker på at hun i kommunepla­nfasen i 2019, var med på vedtaket da Vegårshei godtok at veilinja ble lagt mye lenger nord enn dagens E18-trasé – som ifølge Nye Veier ville vaere rimeligere å bygge blant annet fordi det her er mulig å unngå mange bruer og tunneler som ville vaert nødvendig dersom veilinja ble lagt lenger sør.

-Men da er det både rett og rimelig at det blir gjort en del viktige skjermings­tiltak, fremholder Myren.

– Plikter å utrede tunnel

Hun legger til:

Eksjø-området ble helt fra dag én løftet fram av Vegårshei kommune som et svaert viktig område. Derfor ligger det også inne som en premiss i planbeskri­velsen at det skal utredes et tunnelalte­rnativ her, fremholder Myren. Som peker på at dette er en forpliktel­se Nye Veier faktisk må oppfylle.

-Dette at det ble tatt med at det skal utredes tunnel forbi Eksjø, var også et vesentlig moment for at Fylkesmann­en (nå Statsforva­lteren) trakk sin innsigelse, sier eks-ordføreren.

-Hvis du selv må velge mellom tunnel gjennom Hallandshe­ia, og tunnel ved Eksjø – hva vil du da si er viktigst for Vegårshei kommune?

– Jeg er ikke villig til å foreta en slik prioriteri­ng. Nå må det først legges fram utredninge­r som viser støy og andre ulemper ved ulike alternativ­er. En tunnel gjennom Espehaugen behøver ikke bli svaert lang for å gi stor positiv effekt. Og det er ikke urimelig å kreve to tunneler i dette verdifulle området, mener Kirsten Helen Myren.

Forbudt på kjøre båt i dag

Og legger til: -Dette er viktige

områder ikke bare for grunneiere og fastboende, men også for masse hytteeiere. Tenk: Her er det til nå uberørte naturområd­er som er vurdert så viktige at det ikke engang er tillatt å kjøre motorbåt på vannet på grunn av vernet vassdrag – og så kommer det en støyende motorvei like ved, påpeker hun.

– Men faktisk kan motorveien – hvis den skjermes skikkelig – bli en ressurs fordi området får hovedveifo­rbindelsen så naer. Men det betinger at det kommer nødvendig skjerming, poengterer Kirsten Helen Myren.

Viktigere enn Hallandshe­ia

Initiativt­aker til markeringe­n utenfor kommunehus­et på Vegårshei lørdag, var tredje generasjon­s hytteeier ved Eksjø, Elin Haugholt-Dale, som også har dratt i gang en facebookak­sjon «Bevar Eksjø og omegn».

-Jeg dro i gang dette fordi vi opplever at området ved Eksjø trenger å få samme fokus som Hallandsås­en har fått i mediene, sier Haugholt-Dale til Agderposte­n. Hun mener området ved Eksjø kan vurderes som enda viktigere med enda flere hensyn å ivareta enn Hallandsås­en.

Vi i «Bevar Eksjø og omegn» ønsker at både fastboende, grunneiere, hytteeiere og hyppige besøkende til området skal bli tatt på alvor! Det er en grunn til at såpass mange bor i området, har hatt hytte der i flere generasjon­er eller nylig bygd hytte og at folk reiser til Eksjø bare for å nyte roen og stillheten, presiserer Elin Haugholt-Dale.

Se mer på agderposte­n.no

 ??  ??
 ??  ?? KREVER TUNNEL HER: I dette dronebilde­t tatt av Jørg en Fensg ård har vi forsøkt å markere c irka hvor «eksempelli­nja» for ny E18 ligger i Nye Veier AS’ foreløpige planer. Både nåvaerende og tidligere ordfører støtter sterkt opp om kravet fastboende, hytteeiere og jeg ere har fremmet om tunnel g jennom Espehaug en - her markert med rød ring . Eksjøvanne­t i forg runnen.
KREVER TUNNEL HER: I dette dronebilde­t tatt av Jørg en Fensg ård har vi forsøkt å markere c irka hvor «eksempelli­nja» for ny E18 ligger i Nye Veier AS’ foreløpige planer. Både nåvaerende og tidligere ordfører støtter sterkt opp om kravet fastboende, hytteeiere og jeg ere har fremmet om tunnel g jennom Espehaug en - her markert med rød ring . Eksjøvanne­t i forg runnen.
 ?? FOTO: JØRGEN FENSGÅRD ??
FOTO: JØRGEN FENSGÅRD
 ?? FLØDE FOTO: VIDAR ?? ORDFØRER-PLANSTYRET 2018-2019: Her ser vi Vegårshei-ordfører frem til høsten 2019, Kirsten Helen Myren (Sp) foran til høyre, ved siden av fortsatt planstyrel­eder og Risør-ordfører Per Kr.- Lunden (Ap) og Gjerstad-ordfører Inger H. Løite (Ap). Bak fra venstre: Davaerende Kragerø -ordfører Jone Blikra (nestleder), Bamble-ordfører Hallgeir Kjeldal, Davaerende Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdal, Davaerende Tvedestran­dordfører Jan Dukene, og Arendals varaordfør­er Terje Eikin.
FLØDE FOTO: VIDAR ORDFØRER-PLANSTYRET 2018-2019: Her ser vi Vegårshei-ordfører frem til høsten 2019, Kirsten Helen Myren (Sp) foran til høyre, ved siden av fortsatt planstyrel­eder og Risør-ordfører Per Kr.- Lunden (Ap) og Gjerstad-ordfører Inger H. Løite (Ap). Bak fra venstre: Davaerende Kragerø -ordfører Jone Blikra (nestleder), Bamble-ordfører Hallgeir Kjeldal, Davaerende Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdal, Davaerende Tvedestran­dordfører Jan Dukene, og Arendals varaordfør­er Terje Eikin.
 ?? FOTO: VIDAR FLØDE ?? KRITISK TIL LUKKET PROSESS: Vegårshei-ordfører Kjetil Torp (KrF) er kritisk til en mer lukket E18-regulering­sprosess enn det en opplevde med kommunepla­nen. Her avbildet på et styremøte på Brokelands­heia i fjor. Bak ses Tvedestran­ds-ordfører Marianne Landaas (H), som støtter tunnel-kravene.
FOTO: VIDAR FLØDE KRITISK TIL LUKKET PROSESS: Vegårshei-ordfører Kjetil Torp (KrF) er kritisk til en mer lukket E18-regulering­sprosess enn det en opplevde med kommunepla­nen. Her avbildet på et styremøte på Brokelands­heia i fjor. Bak ses Tvedestran­ds-ordfører Marianne Landaas (H), som støtter tunnel-kravene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway