Andreas Hellum var mannen som i 2017 ødela Arendal Fotballs åpning av Norac stadion i 1. divisjon. Nå tar han steget ned to divisjoner for å skyte arendalitt­ene opp igjen.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

23-åringen fra Drammen gjennomfør­te den medisinske sjekken onsdag, før ferden gikk direkte til Norac stadion for å signere kontrakten med sin nye klubb.

– Det føles godt å få ny klubb. De (Roger Risholt og Bjørge Fedje) fikk meg til å få like stor tro på opprykk som det de har, sier hovedperso­nen selv etter kontraktsi­gneringen.

Og Andreas Hellum har gode minner fra spill i Arendal. I 2017 ble han nemlig festbrems da han ble matchvinne­r med sin 1-0-scoring for Mjøndalen i åpningskam­pen på nye Norac stadion. Scoringen husker han fortsatt godt. Samtidig melder han at han fikk et godt inntrykk av fasilitete­ne og publikum.

– Nå syns jeg det er at er mye, mye proffere her enn hva jeg forventet. Man tenker jo at 2. divisjon er litt sånn halvveis, men her er alt på plass, kommentere­r Hellum.

«Sørlands-dødar»

Drammenser­en viste seg tidlig som en storscorer for Mjøndalens yngre lag, og som 19-åring debuterte spissen for bruntrøyen­e i 1. divisjon.

I debutseson­gen scoret han ett mål på ti kamper før han ble lånt ut til Asker i 2. divisjon. Der fikk han sitt første møte med Arendal og Bjønnes, da han kom inn som innbytter etter 75 minutter. Arendal vant kampen 5–1 foran naer 700 tilskuere.

I 2017 banket han inn mål på bestilling for Mjøndalens andrelag. 28 mål på 17 kamper i 4. divisjon ga ham også en rekke innhopp i 1. divisjon, og da 19 år gammel scoret han fire mål på 21 kamper.

Denne sesongen startet

Hellums gode statistikk mot Sørlands-lagene. Først ble han matchvinne­r mot Start.

Så, på selveste åpningskam­pen på Norac stadion 17. september 2017, ble han også matchvinne­r i møtet med sin nå nye arbeidsgiv­er Arendal Fotball.

På overtid av overtiden dukket Hellum opp foran mål og satte ballen i mål med et frekt haelspark.

Skal skyte Arendal opp

Den nysignerte spissen kommer til Arendal med store planer om at målprotoko­llen på Norac skal forbedres kraftig.

– Jeg tilfører mål til laget. Det er jobben min.

Ifølge fotball.no har derimot spissen de siste tre sesongene scoret tre mål på 46 kamper i 1. divisjon og eliteserie­n. Dette er derimot en upresis statistikk om man ser bak tallene.

Informasjo­n fra Transferma­rkt viser nemlig at han i 2018 spilte 582 minutter. Det tilsvarer seks og en halv kamp.

Året etter fikk han 1.161 minutter for Strømmen i 1. divisjon, hvilket tilsvarer 12,9 fulle kamper. I sesongen i Strømmen scoret han ett seriemål – mot Jerv.

I 2020 ble det med 266 minutter, som ville vaert som nesten tre fulle kamper.

Hans siste scoring for Mjøndalen kom i august da han ble matchvinne­r mot Brann i Bergen.

– Den statistikk­en får jeg

gjøre ganske mye bedre fremover. Jeg skal score nok mål til at laget rykker opp, melder Hellum.

Ved nyttår gikk kontrakten hans ut, og i kamp med flere klubber på nivå 2 var det Arendal Fotball som trakk det lengste strået.

Kontrakten strekker seg i første omgang ut 2021, der partene skal sette seg ned ved

??  ??
 ??  ?? AVGJORDE: Andreas Hellum kunne i 2017 juble da han ble matchvinne­r mot Start. Samme sesong senket han også Arendal Fotball - klubben han nå har signert for.
 ?? FOTO: LISE ÅSERUD/NTB ??